Ο Λουίς Μουριέλ εξακολουθεί να λάμπει εν τη απουσία του Ντουβάν Σαπάτα, σκοράροντας ακόμα μια φορά για την Αταλάντα. Αυτήν τη φορά σημείωσε γκολ στη νίκη με 2-0 κόντρα στη Βενέτσια στο Μπέργκαμο που την έστειλε στα προημιτελικά του Coppa Italia.
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του “Ατλέτι Ατζούρι”, έχοντας πρόθεση να καθαρίσει από νωρίς την πρόκριση. Μόλις στο 11′, ο Λούκα Λετσερίνι έκανε μία απίθανη επέμβαση σε προσπάθεια του Μουριέλ, όμως στην επόμενη φάση ο Κολομβιανός επιθετικός πήρε εκδίκηση κι έκανε το 1-0, σε μία φάση που ελέγχθηκε ενδελεχώς στο VAR για χέρι.
Οι γηπεδούχοι είχαν ορισμένες καλές στιγμές στη συνέχεια, μαζί με την κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφεραν να είναι τόσο απειλητικοί όσο στην εκκίνηση του αγώνα. Οι παίκτες του Πάολο Τζανέτι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό και περιορίστηκαν σε δεύτερο ρόλο, ψάχνοντας γκολ από κάποιο λάθος, κάτι που παραλίγο να συμβεί στο 2ο μέρος, από τον τερματοφύλακα της Αταλάντα, Χουάν Μούσο.
Το παιχνίδι παρέμεινε στο γήπεδο των φιλοξενουμένων, με τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι να κάνει αλλαγές (άρχισε με έξι σε σχέση με το θρίαμβο στο Ούντινε) μετά το 66′ και να διασφαλίζει τη νίκη με μία εξ αυτών, τον Γιόακιμ Μάλε, στο 88′.