Η φανέλα του Τζον Στόκτον κρέμεται στο γήπεδο του Γκονζάγκα, αφού από εκεί ξεκίνησε την πορεία του πριν πάει στο NBA και τους Τζαζ. Και αυτό είναι το πιο κοντινό πράγμα που θα τον θυμίζει πλέον, αφού το κολέγιο υποχρεώθηκε να αφαιρέσει το εισιτήριο διαρκείας του Hall of Famer γκαρντ, επειδή αρνείται να φοράει μάσκα στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.
Ο θρύλος του NBA – και πρώτος πασέρ και “κλέφτης” στην ιστορία της λίγκας – είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι στέκεται στο πλευρό του αντιεμβολιαστικού κινήματος και στηρίζει θεωρίας συνωμοσίας για τον κορονοϊό. Είναι όμως τελικά η άρνησή του να βάλει μάσκα που είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσει το Γκονζάγκα να ακυρώσει το εισιτήριό του. Την είδηση μάλιστα έκανε γνωστή ο Στόκτον σε συνέντευξη του.
«Είμαι μέλος του προγράμματος (σ.σ του Γκονζάγκα) από όταν ήμουν 5-6 χρονών. Γεννήθηκα κοντά στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου και πήγαινα στους αγώνες του από όταν ήμουν παιδάκι” δήλωσε αρχικά ο Στόκτον, για να προσθέσει: “Η σχέση μας περνάει κρίση, αλλά δεν χάλασε. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε λύση, έστω και μέσω αυτής της σύγκρουσης. Έπρεπε ή να μου ζητήσουν να φοράω μάσκα ή να ακυρώσουν το εισιτήριό μου. Όταν αλλάξει ο κανονισμός, τότε θα το πάρω πίσω».