Στην προηγούμενη αγωνιστική υποχρέωση της ΑΕΛ, όπου επέστρεψε στις νίκες, ο Σάββας Παντελίδης είχε πει στη διάσκεψη τύπου ότι «χρειαζόμαστε μια μεγάλη νίκη για να απελευθερωθούμε». 
Μπροστά της, η ομάδα της Λεμεσού έχει αυτή την μεγάλη ευκαιρία-πρόκληση, απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο και το ντέρμπι της πόλης. Το Κύπελλο, ενδεχομένως με τα υφιστάμενα δεδομένα, να είναι η μοναδική διέξοδος προς την Ευρώπη, όμως η ΑΕΛ δεν μπορεί να βλέπει μακριά.
Οι διπλές αναμετρήσεις της ομάδας με τον Απόλλων, είναι βαρύνουσας σημασίας και δεν πρέπει σε κανένα σημείο να εμφανίσει τις αμυντικές αδυναμίες και αδράνειες, που είχε με τον Εθνικό, διότι ο αντίπαλος δεν συγχωρεί. Πρέπει πάση θυσία να πάρει να αποτέλεσμα που θα της δώσει το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς θα είναι ότι καλύτερο. Ακόμη και ισοπαλία με γκολ…
Αγωνιστικά, είναι πρόβλημα ο Μιλιντσεάνου που έμεινε εκτός αποστολής, με τον Μαρόσα να είναι ο επικρατέστερος που θα τον αντικαταστήσει. Θυμίζουμε ότι εκτός είναι και ο Μεντόγεβιτς.
Στην 11άδα, αναμένεται να βρεθούν οι Μέγιερι στην εστία, Σάντος, Μαζάν, Τεσέιρα και Ριστέφσκι στην άμυνα. Στο χώρο του κέντρου οι Ριέρα και Ζντραβκόφσκι με τους Μπαλντέ και Τόρες στα άκρα. Στην κορυφή θα είναι ο Τσέποβιτς με τον Μαρόσα λίγο πιο πίσω.

Κύπρος Εγγλέζος