Σε ένα ντέρμπι που θα… ξεχαστεί γρήγορα καθώς δεν έφτασε ποτέ σε ψηλά επίπεδα ποιότητας, ΑΕΚ και Ανόρθωση έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στην «Αρένα» για την 18η αγωνιστική, αποτέλεσμα το οποίο ουσιαστικά δεν ικανοποιεί καμία ομάδα.
Η ΑΕΚ διότι προηγήθηκε στο σκορ και δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμά της κι έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η «κυρία» δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω, μένοντας στο -7 από την ομάδα της Λάρνακας και στο -9 από την κορυφή.
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο α’ ημίχρονο, καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ στο 52’ με τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Η Ανόρθωση ωστόσο… απάντησε στο 70’ με το πρώτο γκολ του Νοβότνι, έχοντας την ευκαιρία στο τέλος με τον Καλτσά να πάρει το «διπλό» αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΑΕΚ:
Τούμπας, Τάντι, Γκαρσία, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Λουΐς Γκουστάβο, Μάμας (90+3΄’ Γκονζάλεθ), Ακοράν (67′ Φαράζ), Εσπινόσα (76′ Ναούμ), Τρισκόφσκι (90+3 Ολατούντζι), Ρόμο (76′ Νταρμπισάιαρ).
Στον πάγκο: Μαρτίνεθ, Άμπραχαμ, Φαράζ, Γκονζάλεθ, Ολατούντζι, Αναστασίου, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Νταρμπισάιαρ, Ναούμ, Μακρής, Τιάγκο.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Αντωνιάδης (20′ Ρισβάνης), Κορρέα, Αρτυματάς, Βερχόβετς (78′ Ιωάννου), Χρυσοστόμου (59′ Πόποβιτς), Χριστοδουλόπουλος (78′ Καλτσάς), Ντέλετιτς (59′ Χριστοφή), Νοβότνι.
Στον πάγκο: Τζουρ, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Χουσμπάουερ, Ρισβάνης, Ιωάννου, Χριστοφή. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάμας (8η) / Νοβότνι, Ρισβάνης, Χριστοφή
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: Τρισκόφσκι (52′) / Νοβότνι (70′)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2500
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Carvalho Nobre Antonio Emanuel
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

LIVE Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη αγώνα.
3’ Κεφαλιά του Ρόμο, απόκρουση Λόρια.
20’ Aναγκαστική αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Αντωνιάδης αποχωρεί λόγω τραυματισμού, στη θέση του ο Ρισβάνης.
20’ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, για την ΑΕΚ. Εκτέλεση φάουλ του Γκουστάβο, ο Τάντι έπιασε την κεφαλιά, ο Λόρια απέκρουσε ασταθώς, όμως ο Τρισκόφσκι στη συνέχεια δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης απέκρουσε σταθερά.
22′ ΄Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Κεφαλιά του Ρόμο, έξω.
23’ Κεφαλιά από τον Ντέλετιτς, έξω.
ΣΧΟΛΙΟ: Στα… μισά του πρώτου ημιχρόνου. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να επιβληθεί απόλυτα της άλλης, με την ΑΕΚ να έχει ένα καλό διάστημα από το 15’ μέχρι το 22’, στο οποίο πατούσε καλύτερα. Στη συνέχεια ισορρόπησε εκ νέου η Ανόρθωση, χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία.
45+1’ Ευκαιρία μετά από ώρα, για λογαριασμό τη ΑΕΚ. Ο Ρόμο κερδίζει από τον Αμπαρτζουμιάν, έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα χτυπάει στο κεφάλι αμυντικού της Ανόρθωσης και βγαίνει εκτός, λανθασμένα ο διαιτητής υποδεικνύει άουτ.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 4-1 (2-0)
ΚΟΡΝΕΡ: 2-3
ΚΑΤΟΧΗ: 55-45%
ΣΧΟΛΙΟ: Κάτω του μετρίου από πλευράς ποιότητας το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι στην «Αρένα». Πιο απαιτητική επιθετικά η ΑΕΚ, η οποία ωστόσο έχει απλά κάποια καλά διαστήματα και δυσκολεύεται στο να δημιουργήσει απέναντι στην αμυντική γραμμή της Ανόρθωσης. Η «κυρία» δίνει περισσότερο έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο δεν έχει δημιουργήσει καμία ευκαιρία στο πρώτο μέρος, καταγράφοντας μόλις μία τελική κι αυτή εκτός στόχου…
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
49’ Κίτρινη κάρτα στον Νοβότνι για φάουλ στον Ακοράν.
52’ 1-0 Η ΑΕΚ! Ο Ακοράν… έστρωσε στον Τρισκόφσκι ο οποίος εντός μικρής περιοχής με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
59’ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Χριστοφή και Πόποβιτς παίρνουν τη θέση των Ντέλετιτς και Χρυσοστόμου.
61’ Κίτρινη κάρτα στον Ρισβάνη για φάουλ στον Ρόμο.
67’ Αλλαγή για την ΑΕΚ, η πρώτη της στο ματς. Ο Φαράζ στη θέση του Ακοράν.
70’ 1-1 ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Ο Αμπαρτζουμιάν έκανε τη σέντρα, ο Νοβότνι έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Πρώτο γκολ για τον Ούγγρο επιθετικό με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Φέρει ευθύνη στο γκολ ο Τούμπας.
75’ Γυριστό σουτ του Τρισκόφσκι, η μπάλα έξω.
76’ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Μέσα οι Ναούμ και Νταρμπισάιαρ, έξω οι Εσπινόσα και Ρόμο.
77’ Κεφαλιά του Νοβότνι, έξω.
78’ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Ιωάννου και Καλτσάς αντί Βερχόβετς και Χριστοδουλόπουλου.
81’ Τεράστια ευκαιρία για την Ανόρθωση! Μετά από λάθος του Μιλίτσεβιτς, ο Καλτσάς έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Τούμπα εκτός θέσης, η μπάλα πέρασε έξω!
83’ Σουτ του Πόποβιτς, αποκρούει ο Τούμπας.
88’ Κίτρινη κάρτα σε Μάμα και Χριστοφή. Ο Κύπριος μέσος της ΑΕΚ συμπληρώνει 8.
** Με δεμένο το κεφάλι θα συνεχίσει ο Τόμοβιτς μετά από σύγκρουσή του με τον Αμπαρτζουμιάν.
** Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.
90+3’ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Ολατούντζι και Γκονζάλεθ στη θέση των Τρισκόφσκι και Μάμα.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 6-6 (3-3)
ΚΟΡΝΕΡ: 6-5
ΚΑΤΟΧΗ: 53-47%

ΣΤΟ ΟΡΙΟ
ΑΕΚ (6): Μάμας (7), Τάντι, Ακοράν, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Τούμπας (2).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (2): Κορρέα, Πόποβιτς (2).

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
** Στον αγώνα του α’ γύρου που διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στις 25 Οκτωβρίου για την 7η αγωνιστική, η ΑΕΚ είχε νικήσει με 2-1 με γκολ των Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ. Ο Χριστοδουλόπουλος είχε μειώσει για την Ανόρθωση.
** Η ΑΕΚ προέρχεται από τις δύο ισοπαλίες με ΠΑΕΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο (2-2 και 1-1). Η Ανόρθωση προέρχεται από τη νίκη με 3-1 επί της Πάφος FC στο κύπελλο και με 2-1 επί της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα. Η «κυρία» προέρχεται από τέσσερεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ