Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους την Κυριακή, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αυτή, σφοδροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ αναμένεται να επηρεάσουν ανά διαστήματα τις προσήνεμες περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού, ενώ της ίδιας διεύθυνσης θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8 μποφόρ θα επηρεάζουν παράλληλα τα προσήνεμα παράλια.
Η κίτρινη προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 05:00 το πρωί αύριο, μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και τις 05:00 το πρωί της Κυριακής. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το δυτικό μισό του νησιού και τα νότια. Η ένταση της βροχής υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί από 35 μέχρι και 50 χιλιοστά ανά ώρα.
Το καιρικό σύστημα Ελπίς αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο θα συνοδεύεται και από ψυχρή αέρια μάζα.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα νότια. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα παράλια μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη και σταδιακά στα προσήνεμα ταραγμένη.
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα νότια. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα παράλια και στα προσήνεμα ορεινά μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά θα καταστούν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια πολύ ισχυροί και αργότερα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης και αργότερα, στα προσήνεμα, μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και στα ορεινά τοπικά παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Παροδικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα πνέουν θυελλώδης, 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα πολύ κυματώδης και παροδικά τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους παρατεταμένα ή και έντονα. Τη νύκτα τα φαινόμενα θα καταστούν σταδιακά μεμονωμένα. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας πιο κάτω και τοπικά αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 32 εκατοστά.