Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου και αναφέρθηκε στην διαδικασία που είναι σε εξέλιξη με την επεξεργασία των δειγμάτων των ποδοσφαιριστών  της ΑΕΚ.
Που βρίσκεται το όλο θέμα:
«Από την στιγμή που υπάρχει έρευνα δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Υγείας προχώρησε, κινήθηκε άμεσα και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των δειγμάτων των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για να τύχουν περαιτέρω ανάλυσης. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα βγουν τα αποτελέσματα και θα βγει και το πόρισμα της έρευνας. Χρειάζεται ακόμα λίγη υπομονή και θα υπάρξει και σχετικό πόρισμα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».
Δηλαδή μπορεί να πάμε μέχρι Πέμπτη-Παρασκευή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία; «Μάλιστα πιθανόν να πάμε μέχρι Πέμπτη-Παρασκευή για τα τελικά αποτελέσματα και μετά θα ετοιμαστεί το πόρισμα και οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας».
Γιατί χρειάζονται τόσες πολλές μέρες; «Χρειάζονται κάποιες μέρες για την περαιτέρω ανάλυση και εξεργασία των δειγμάτων. Γι’ αυτό χρειάζεται αυτό το διάστημα».
Θέλουν και οι ομάδες να γνωρίζουν: «Όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε για να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση στην διαδικασία και στα υγειονομικά πρωτόκολλά».
Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το πόρισμα; «Θα περιλαμβάνει την έρευνα για τις οδηγίες που δόθηκαν αν δόθηκαν από το Υπουργείο και την επεξεργασία των δειγμάτων από τα χημεία που εμπλέκονται. Τότε θα διαπιστωθεί αν υπήρξαν παρατυπίες στην διαδικασία και στα υγειονομικά πρωτόκολλα».
Γίνεται κάποιος που βγαίνει θετικός να πηγαίνει σε άλλο εργαστήριο για νέο έλεγχο; «Δεν επιτρέπετε κάποιος να εντοπίζεται θετικός να κυκλοφορεί και να προχωρεί στην διενέργεια των εξετάσεων. Αν κάποιος αμφισβητεί αποτέλεσμα δίνονται οδηγίες να πάει στα ιατρεία δημόσιας υγείας για να υπάρξει επαλήθευση ή άλλο αποτέλεσμα».
Υπήρξε παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; «Δεν γνωρίζω κάτι αν υπήρξε παρέμβαση. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι από την αρχή το Υπουργείο και η κυβέρνηση θέλησαν για να γίνει η έρευνα σωστά. Αυτές ήταν οι οδηγίες που δόθηκαν από την αρχή».