Καλεσμένος στην εκπομπή «ΑΝΟλα στη φόρα» της Cablenet είναι ο Σόμα Νοβότνι. Το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της Ανόρθωσης στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο μίλησε για όλους και για όλα. Η επιλογή του να έρθει στην Κύπρο, ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο Άνταμ Λανγκ, η μεταγραφή στη Νάπολι και όχι μόνο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ήταν πριν από δύο βδομάδες, ήμουν διακοπές, μου τηλεφώνησαν πως ενδιαφέρεται η Ανόρθωση, χάρηκα πολύ και είχα μεγάλο κίνητρο γιατί ξέρω πως είναι μεγάλη ομάδα, με κόσμο, θέλει να κερδίζει τίτλους. Ήμουν πολύ χαρούμενος που συμφωνήσαμε κι έχω κίνητρα, εύχομαι να πάρουμε αποτελέσματα, να κερδίσουμε τίτλους και να παίξουμε Ευρώπη. Ήταν πολύ καλό που μόλις βγήκε η είδηση οι οπαδοί της Ανόρθωσης ξεκίνησαν να με καλωσορίζουν, μου έστελναν μηνύματα ότι με θέλουν. Μου δημιούργησε ένα πολύ ευχάριστο προαίσθημα. Κάθε μήνυμα ήταν πολύ καλό, μου έστειλαν βίντεο από το κύπελλο και τους πανηγυρισμούς, για την ιστορία της ομάδας», είπε αρχικά.
Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Πριν έρθω δεν μίλησα μαζί του προσωπικά αλλά είχα στην Μπόχουμ έναν παλιό παίκτη του (σ.σ. Λαμπρόπουλο) και μου μίλησε για αυτόν. Έμαθα πράγματα και τώρα που ήρθα με καλωσόρισε αμέσως».
Για το ότι ήρθε ξανά στην Κύπρο: «Ναι ήρθα πριν από δύο χρόνια με την ομάδα μου στη Λάρνακα, σκόραρα τέσσερα-πέντε γκολ στην προετοιμασία, μου άρεσε και το γήπεδο και το ξενοδοχείο και η πόλη. Επίσης ήρθα στη Λευκωσία γιατί ο Άνταμ Λανγκ είναι από τους καλύτερους μου φίλους και όταν ήρθε στον κόσμο το παιδί του γιορτάσαμε μαζί».
Για το αν είδε αγώνα της Ανόρθωσης: «Ναι. Πρώτα από όλα τσέκαρα τους οπαδούς, τον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ τον είδα ζωντανά, ήμασταν ήδη κοντά σε συμφωνία και ζήτησα να το δω. Υποστήριζα τα παιδιά, ευχόμουν να νικήσουμε».
Για τα χαρακτηριστικά του: «Δύσκολο, δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου. Δουλεύω σκληρά, μου αρέσει να είμαι στο κουτί και να υποδέχομαι μπαλιές. Συνήθως η μπάλα με βρίσκει ή τη βρίσκω για να σκοράρω. Βοηθώ στην άμυνα, επιστρέφω πίσω για να παλέψω όταν η ομάδα με χρειάζεται».
Για τον κορωνοϊό και το ότι επηρεάζει την ομάδα: «Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι τα προβλήματα. Πιστεύω κάθε παίκτης, κάθε ομάδα δυσκολεύεται με αυτά τα πράγματα, έτσι είναι η κατάσταση. Στο τέλος του πρωταθλήματος δεν θα πει κάποιος ‘ναι αλλά η Ανόρθωση είχε οκτώ κρούσματα τον Γενάρη’. Αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι το τι έκανες. Αυτό που εγώ υπόσχομαι είναι ότι θα παλεύουμε για τις νίκες όσοι είμαστε υγιείς για να πάρουμε νίκες και να πάει καλά η ομάδα».
Για το αν γνώριζε την Ανόρθωση: «Ναι, παρακολουθούσα τον Άνταμ Λανγκ έτσι ξέρω το κυπριακό πρωτάθλημα. Ξέρω ότι όταν ήρθε ο κορωνοϊός είχαμε τους ίδιους βαθμούς με την Ομόνοια. Πέρσι κερδίσαμε το κύπελλο. Ξέρω αρκετά για την ομάδα. Όταν λες στην Ευρώπη Anorthosi Famagusta όλοι θυμούνται το Champions League».
Για το ότι σύντομα θα παίξει απέναντι στον κολλητό του: «Η πρώτη φορά που παίξαμε αντίπαλοι ήταν πολύ περίεργη, μεγαλώσαμε μαζί, στην ίδια πόλη. Παίξαμε 2-3 φορές και το συνήθισα, αυτά τα 90 λεπτά είναι αντίπαλοι. Αν χρειαστεί να κλωτσήσει ο ένας τον άλλον θα το κάνουμε σίγουρα, ξέρω ότι θα με κλωτσήσει πολύ σκληρά».
Για το πέρασμά του από τη Νάπολι και γενικότερα την καριέρα του: «Ήμουν 17 ετών όταν πήγα στη Νάπολι, από μια μικρή πόλη της Ουγγαρίας πήγα στο ίδιο αποδυτήριο με Καβάνι, Βάργκας, Χάμσικ. Ξεκίνησα να παίζω στη δεύτερη ομάδα, πήγαμε πολύ καλά, στα πλέι οφ και στον τελικό κυπέλλου. Μετά πήγα στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας, δεν ήταν η καλύτερη εμπειρία, επέστρεψα στην Ουγγαρία. Με την Ουίπεστ τα πήγαμε πολύ καλά, κύπελλο, τρίτη στο πρωτάθλημα, η καλύτερη χρονιά της ομάδας στα τελευταία 20 χρόνια. Ήταν ένας πολύ καλός χρόνος για εμένα, σκόραρα πολλά γκολ, μετά πήγα στην Κορέα, σε μια μεγάλη ομάδα με ιστορία. Την επαναφέραμε στην πρώτη κατηγορία, ήταν κι αυτή μια πολύ καλή σεζόν. Έγινε το ίδιο στη Γερμανία, ανεβάσαμε την Μπόχουμ κατηγορία μετά από 11 χρόνια, έπαιξα στην Bundesliga, είναι το όνειρο πολλών παιδιών».
Για το πώς τον προσέγγισαν τα αστέρια της Νάπολι:«Νομίζεις πως επειδή είναι σούπερσταρ δεν θα σου μιλούν αλλά δεν είναι έτσι. Με τον Χάμσικ ήμασταν κοντά, αυτός Σλοβάκος, εγώ Ούγγρος, με βοηθούσε από την πρώτη στιγμή. Είμαστε ακόμη φίλοι, μιλάμε. Ελπίζω να έρθει το καλοκαίρι, τον κάλεσα στον γάμο μου».