Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι ιδιαίτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι πολύ δύσκολα θα βρεις αυτό που ζητάς εκτός αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για να το αποκτήσεις. Κατά κανόνα οι ομάδες προσπαθούν όσο γίνεται να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη προσπαθώντας να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές χωρίς μεγάλο κόστος. Στην ΑΕΛ φέτος το έχουν αλλάξει αυτό και ο Ανδρέας Σοφοκλέους δείχνει ότι θέλει η ομάδα του να παρουσιαστεί διαφορετική από εδώ και πέρα. Για αυτό,  δεν δίστασε να πληρώσει ήδη σε δύο περιπτώσεις (Μαρόσα και Μπαλντέ), για να ενισχυθεί η ομάδα. Για τον Μπαλντέ όπως έγινε γνωστό η ΑΕΛ θα καταβάλει το ποσό των 50,000 ευρώ στην Δόξα, ενώ θα καταβληθεί και συγκεκριμένο ποσό στην Μούρα, την πρώην ομάδα του Μαρόσα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι γαλαζοκίτρινοι παίρνουν ποδοσφαιριστές στις θέσεις που υπήρχε πρόβλημα. Στον άσο με την προσθήκη του Μέγιερι, στα άκρα της επίθεσης με την προσθήκη του Μπαλντέ και στην επίθεση με την προσθήκη του Μαρόσα. Σημαντικό και αξίζει να καταγραφεί είναι ότι ο Σλοβένος έρχεται στο… πικ της καριέρας του και σε μια περίοδο που έχει την ψηλότερη χρηματιστηριακή αξία που είχε ποτέ. Αυτό δείχνει και την θέληση που υπάρχει στην ΑΕΛ για να αλλάξουν τα πράγματα και να μπορέσει η ομάδα να βελτιωθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Επόμενος στόχος για την ΑΕΛ η προσθήκη ενός ακόμα ποδοσφαιριστή στην επίθεση που θα αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός. Ο Σάββας Παντέλίδης πάει για φουλ επίθεση με τις προσθήκες του Ιανουαρίου καθώς θέλει την ομάδα του να βγάζει περισσότερη ενέργεια μπροστά, να έχει καλύτερους αυτοματισμούς και να προσθέσει πράγματα στην επιθετική λειτουργία.

Αριστείδου Μιχαήλ