Ένα πρώτο 45λεπτο στο Δασάκι, ήταν αρκετό για τον Τιμούρ Κετσπάγια για να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις μετά την ανάπαυλα.
Η Ανόρθωση δεν πατούσε καλά μεσοεπιθετικά, με τους Ντέλετιτς και Κατσαράβα να μην μπορούν να προσφέρουν τα όσα περίμενε ο ίδιος όταν τους έριχνε στην 11άδα. Ο μεν πρώτος φάνηκε εξουθενωμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια όπου παρουσίασε και ένα από τα καλύτερά του πρόσωπα, ενώ ο δεύτερος δεν είχε -τουλάχιστον- τις τοποθετήσεις στα αντίπαλα καρέ που θα δημιουργούσαν πρόβλημα στον Εθνικό. Ο Πόποβιτς γυρνούσε αρκετά πίσω για να δημιουργήσει και έτσι υπήρχε διαφορά μεταξύ των γραμμών, με αποτέλεσμα να μην μεταφέρετε γρήγορα η μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.
Η είσοδος του Λάζαρου αντί του Κατσαράβα, για να αλλάξει τις ισορροπίες, ήταν επιτακτική ανάγκη και δεν έχασε χρόνο ο γεωργιανός. Το έπραξε με το που άρχισε το β’ ημίχρονο μεταφέροντας τον Ουάρντα στην επίθεση για να δώσει ταχύτητα. Με το που σκόραρε η Ανόρθωση και… ελάφρυναν τα πόδια των ποδοσφαιριστών, έριξε στο ματς τον Χριστοφή για να δώσει φρεσκάδα στη δεξιά πλευρά και «ανάσες» στον Αμπαρτζουμιάν που είχε πολλά ανεβάσματα στο ματς. Και λίγο πριν έρθει το δεύτερο γκολ του Αιγύπτιου, έριξε στο ματς και τον Χρυσοστόμου για να «δέσει» τη μεσαία γραμμή, να πρεσάρει ψηλά και να μην αφήσει κενούς χώρους στα μετόπισθεν.
Τι μας δείχνει όλο αυτό; Πως ο Τιμούρ Κετσπάγια διάβασε πολύ σωστά, κατά τη διάρκεια του, το παιχνίδι. Συν το γεγονός πως τα γκολ του Αιγύπτιου, προήλθαν από ασίστ των δύο νεοεισελθέντων.
Ωστόσο, το πρώτο ημίχρονο προβλημάτισε, κυρίως με τον φορ της ομάδας. Γι’ αυτό και ρίχνει το βάρος στην ενίσχυση η βαρωσιώτικη ομάδα για εξεύρεση επιθετικού. Γιατί λείπει ένας επιθετικός περιοχής από την Ανόρθωση που μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπίες, να κατεβάσει τη μπάλα και να τη «σπάσει» στα πλάγια, αλλά και να την σπρώξει στα δίχτυα…

Κύπρος Εγγλέζος