Κανένας δεν μπορεί να…κοιμάται ήσυχος με τη μετάλλαξη «Όμικρον». Στην Κύπρο, παρατηρούνται (μειωμένα μεν) κρούσματα αλλά προκύπτει ανήσυχη ηρεμία, εν όψει μάλιστα του ότι οι προβλέψεις των «ειδικών» επιμένουν ότι θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες με σημαντική αύξηση της νέας πανδημίας.
Τι γίνεται όμως με τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα; Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνονται μέτρα με το πιο σημαντικό να αφορά την απουσία φιλάθλων είτε σε ποσοστό 100%, είτε πιο μειωμένο.
Βασικά, οι χώρες αυτές αρχίζουν να επαναλαμβάνουν και να ζουν στο σκηνικό του 2020, όταν αρχικά διέκοψαν τα ποδοσφαιρικά τους πρωταθλήματα, και στη συνέχεια τα ολοκλήρωσαν χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες!
Τι θα γίνει όμως στην Κύπρο; Τίθεται θέμα να κλείσουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους σε πρώτο στάδιο ή όχι;
Οι πληροφορίες μας, λένε ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή, τέτοιο θέμα. Δεν μπορεί όμως να εγγυηθεί κανένας ότι στη συνέχεια δεν θα δημιουργηθεί.
Τα πάντα, είναι εξαρτημένα από την έξαρση της πανδημίας. Η ΚΟΠ, είναι σε ανοικτή γραμμή με τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης και ο καθένας αντιλαμβάνεται την αγωνία που καταλαμβάνει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Δεν υπάρχει άλλωστε η πολυτέλεια να αντέξουν οι ομάδες μας, αποφάσεις τέτοιες που να τις πλήξουν εκ νέου οικονομικά.