Ο Χαβιέρ Τέμπας υποστήριξε πως η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να δαπανήσει αρκετά χρήματα, προκειμένου να φέρει μεγάλα ονόματα. Σε αντίθεση με την Ρεάλ, η οποία έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει τόσο τον Έρλινγκ Χάαλαντ όσο και τον Κιλιάν Μπαπέ.
Ο Νορβηγός στράικερ της Ντόρτμουντ, βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί με την γερμανική ομάδα. Ηδη έως τώρα έχει καταφέρει να πετύχει 17 τέρματα σε 14 αναμετρήσεις αλλά και να μοιράσει και πέντε ασίστ.
Τα απίστευτα στατιστικά του έχουν κινήσει το ενδιαφέρον τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της Ρεάλ. Πρόσφατα μάλιστα, ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Τζουάν Λαπόρτα συναντήθηκε με τον μάνατζερ του Χάαλαντ, Μίνο Ραϊόλα, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας ήρθε να βάλει «φρένο» στα όνειρα των Καταλανών μιας και όπως τόνισε σε δηλώσεις του, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να δαπανήσει τόσα χρήματα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Από την άλλη δε, υπογράμμισε ότι η μεγάλη αντίπαλος της, Ρεάλ, έχει την δυνατότητα όχι μόνο να αποκτήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά να προσθέσει στο δυναμικό της το καλοκαίρι και τον Κιλιάν Μπαπέ.
«Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να υπογράψει τον Χάαλαντ. Η Ρεάλ μπορεί να το κάνει, μαζί μάλιστα και με τον Μπαπέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τέμπας στην «AS».