Με αφορμή την ειδησεογραφία που προκύπτει σε κάποια από τα ρεπορτάζ της Ανόρθωσης και τα οποία κάνουν λόγο για πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, ψάξαμε να μάθουμε και καλύτερα να θυμηθούμε, τι συνέβηκε στις περιπτώσεις κατα τις οποίες η διοίκηση είχε δουλέψει με το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή.
2014-15: Ο Χρίστος Πουλλαίδης, αποφασίζει να δουλέψει με το συγκεκριμένο μοντέλο και φέρνει από την Ολλανδία τον Τεν Φαν Λέουβεν. Αυτός αποφασίζει με τη σειρά του να φέρει για προπονητή τον Αντρέ Πάους.
Η Ανόρθωση τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας, έμεινε εκτός Ευρώπης και τον Μάϊο του 2015 αποδεσμεύεται ο κύριος Φαν Λέουβεν, ο οποίος είχε προσληφθεί τον Απρίλιο του 2014.
2015-16: Προσλαμβάνεται τεχνικός διευθυντής ο επίσης Ολλανδός Σταν Φαλκς που διατηρεί τον κύριο Αντρέ Πάους στον πάγκο. Η Ανόρθωση και πάλι πραγματοποιεί πορεία μακριά από την κορυφή αφού τερματίζει ξανά στην 5η θέση και μένει εκτός Ευρώπης. Στο μεταξύ, ο Σταν Φαλκς αποδεσμεύεται το Φεβρουάριο του 2016 και στη συνέχεια αποδεσμεύεται ο Πάους.
2016-17: Και πάλι δοκιμάζεται το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή. Συγκεκριμένα, το Μάϊο του 2016 ανακοινώνεται ο Ισπανός Αλμπέρτο Μπενίτεθ, ο οποίος φέρνει για προπονητή τον επίσης Ισπανό Αντόνιο Πούτσε.
Η πορεία της Ανόρθωσης, δεν ήταν καθόλου καλή. Έτσι στις 27 Οκτωβρίου 2016 αποδεσμεύεται ο Μπενίτεθ και μετά από λίγες βδομάδες φεύγει μαζί του ο Πούτσε.
Η ομάδα τερματίζει στην 6η θέση (μένει ξανά εκτός Ευρώπης) αφού στο μεταξύ ακολούθησε η πρόσληψη του Ρόνι Λέβι και από τότε δεν προσλήφθηκε ξανά τεχνικός διευθυντής.