Σωρεία προβλημάτων προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται από χθες μέχρι και αυτή την ώρα, κυρίως στην επαρχία Λευκωσίας, με τις κλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες να πέφτουν “βροχή” αφού οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι, με οδηγούς που διέτρεξαν κίνδυνο.
Πορτοκαλί προειδοποίηση
Από κίτρινη σε πορτοκαλί αναβάθμισε η Μετεωρολογική Υπηρεσία την προειδοποίηση για ένα 24ωρο και συγκεκριμένα, από τις 17:00 το απόγευμα χθες μέχρι τις 17:00 σήμερα 31 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναμένεται συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών που θα συνεχίσει να επηρεάζει κατά διαστήματα την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση τοπικά πιθανόν να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και σε ορεινές περιοχές.
Τρέχει η Πυροσβεστική
Τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και εθελοντές τρέχουν από χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας για να παρέχουν βοήθεια σε πολίτες και οδηγούς που έχουν επηρεαστεί από την κακοκαιρία.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής είπε ότι έχουν ανταποκριθεί σε 155 περιστατικά, εκ των οποίων τα 144 ήταν στην επαρχία Λευκωσίας και αφορούσαν αντλήσεις ομβρίων υδάτων, διασώσεις ατόμων και ρυμουλκήσεις οχημάτων.
Όπως επεσήμανε οδηγοί εγκλωβίζονταν στα οχήματά τους και μάλιστα σε δυο-τρεις περιπτώσεις είχαν παρασυρθεί με τα οχήματά τους σε αρκετά μεγάλη απόσταση, τονίζοντας ότι δεν γίνεται κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες να υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να περάσουν από κοίτες ποταμού και γεφύρια.