Τις αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι ΑΠΟΕΛΑπόλλων ανέλυσε στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ ο αναλυτής διαιτησίας Χριστάκης Σκαπούλλης.
Για την αποβολή του Ανδρέα Φιλίωτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα:
«Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ είχε ξεκάθαρη περίπτωση υποσχόμενης επιθετικής ενέργειας. Το είδε ο παίκτης του Απόλλωνα και εξ’ αρχής είχε την πρόθεση να στερήσει στον παίκτη την επιθετική ενέργεια. Αν περνούσε να πήγαινε κατευθείαν στο αντίπαλο τέρμα. Σωστά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα».
Για την πρώτη κίτρινη: «Δεν πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την πρώτη κάρτα που δόθηκε πριν 25 λεπτά. Δεν ήταν κίτρινη η πρώτη».
Για το φάουλ του Σαμπάλα στον Κολ στο 12ο λεπτό:
«Από νωρίς έπρεπε ο διαιτητής να εμπεδώσει στους ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να είναι πειθαρχημένη. Έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ».
Για το φάουλ του Καρώ στον Χαμάς στο 14’:
«Ο παίκτης του Απόλλωνα ρίχνει την μπάλα μπροστά για να τρέξει και δεν τον αφήνει ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα, είναι στέρηση επιθετικής ενέργειας».
Για την φάση του 34’ και το φάουλ του Σόουζα στον Χαμάς:
«Δεν είναι σαφή ότι είχε πρόθεση να οδηγήσει το πόδι στον αντίπαλο. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν σκόπιμη ενέργεια. Ήταν κίτρινη κάρτα».
Για το πέναλτι που ζήτησε ο Απόλλωνας στο 55ο λεπτό σε μαρκάρισμα του Ίλιεφ από τον Σαμπάλα:
«Βλέποντας την φάση δεν φαίνεται ξεκάθαρα, είναι ο διαιτητής στην μέση του πλάνου. Τα πλάνα που έχουν δεν μπορούν να με πείσουν ότι υπάρχει παράβαση».
Για την φάση του 57’ με το φάουλ του Σόουζα στον Ζράντι και τος διαμαρτυρίες του Βραζιλιάνου στον διαιτητή:
«Ο διαιτητής έδωσε το φάουλ και αμέσως ο Σόουζα πήγε πάνω του. Δεν είναι σωστός ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε. Πρέπει να σεβόμαστε τους διαιτητές. Δεν μπορεί ένας διαιτητής να ανταπεξέλθει ότι δέχεται τέτοια πίεση».