Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέτυχε ακόμα ένα γκολ, έφτασε στα 15 στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο 2-1 επί της Νιούκαστλ και έχει μπροστά του την ευκαιρία να γίνει αποκλειστικά κάτοχος ενός νέου ρεκόρ, το οποίο ανήκε στον Βάρντι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.
Ο «Φαραώ» ήταν εκεί που έπρεπε για να πάρει το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Ντουμπράβκα σε προσπάθεια του Μανέ και έγραψε το 2-1 από το πρώτο μέρος για τους «κόκκινους» απέναντι στις «καρακάξες», για να έρθει στο φινάλε και ο Αλεξάντερ – Άρνολντ να σκοράρει με «κεραυνό» για το τελικό 3-1.
Η Λίβερπουλ έχει μετρήσει πλέον γκολ σε 32 διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και ο Σαλάχ έχει 15 τέρματα στο πρωτάθλημα.
Μαζί και με τις 9 ασίστ του, έχει συμμετοχή σε 24 γκολ, με τον Άλαν Σίρερ από την σεζόν 1994-1995 να έχει τα περισσότερα πριν από την ημέρα των Χριστουγεννένων! Ο θρύλος της Νιούκαστλ είχε συμβολή σε 25 γκολ (16 δικά του και 9 ασίστ) τότε, ενώ, ο Σαλάχ, πέρα από τον παλαίμαχο στράικερ, έχει την ευκαιρία να προσπεράσει και τον Τζέιμι Βάρντι με το σερί αγώνων κατά τους οποίους βρίσκει δίχτυα.
Αυτή τη στιγμή, έχει 15 σερί ματς κατά τα οποία συμμετέχει σε γκολ για την Τσέλσι, κάτι που έκανε και ο αστέρας της Λέστερ, τερματίζοντας όμως εκεί την επίδοσή του, στις 19/12/2015…