Δυο ακόμη πολύτιμους βαθμούς πέταξε η Τσέλσι, στη μάχη για τον τίτλο. Οι «μπλε» κόλλησαν στο 1-1 μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την Μπράιτον, η οποία ισοφάρισε στο 90+1’.
Στο 7ο λεπτό ο Χάντσον Οντόι έκανε το γύρισμα από τα πλάγια αλλά ο Κουκουρέγια έδιωξε προ του Λουκάκου ενώ στο 9’ το σουτ του Λάμπτεϊ πέρασε μόλις έξω. Στο 16ο λεπτό το σουτ του Αθπιλικουέτα σταμάτησε στο δοκάρι του Σάντσεθ ενώ στο 24΄ο Ισπανός κίπερ έσωσε μετά από σουτ του Λουκάκου.
Τελικά στο 27ο λεπτό μετά από κόρνερ, ο Λουκάκου σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 36’ ο Μεντί έσωσε μετά από σουτ του Λαλάνα ενώ στο 45+2’ ο κίπερ της Τσέλσι είπε όχι και σε σουτ του ΜακΆλιστερ.
Στο 53ο λεπτό ο Μεντί έβγαλε δύσκολα μετά από σουτ του Μπισουμά ενώ στο 57’ το σουτ του Μοπέ πέρασε ελάχιστα έξω και στο 60’ ο Ρίντιγκερ έκοψε σωτήρια τον Γάλλο επιθετικό της Μπράιτον.
Στο 64’ το νέο σουτ του Λαλάνα από το ύψος του πέναλτι, έφυγε ελάχιστα έξω ενώ στο 73’ ο Φέλτμαν έσωσε μετά από κεφαλιά του Ρίντιγκερ και στο 86’ το σουτ του Λουκάκου έξσυε τα δοκάρια του Σάντσεθ.
Και τελικά στο 90+1’ ο Κουκουρέγια σέντραρε από αριστερά και ο Ντάνι Γουέλμπεκ με όμορφη κεφαλιά έκανε το 1-1.
ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς (26’ Αλόνσο), Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν (46’ Τσαλομπά), Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Μάουντ, Πούλισικ, Χάντσον Οντόι (66’ Καντέ), Λουκάκου
ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσεθ, Λάμπτεϊ (67’ Μουεπού), Φέλτμαν, Μπερν, Κουκουρέγια, Μπισουμά, Λαλάνα, Μόντερ (87’ Αλσάτε), ΜακΆλιστερ (80’ Γουέλμπεκ), Μαρτς, Μοπέ.