Έβαλε δύσκολα στον εαυτό της η Ομόνοια με την κατάκτηση μόλις ενός βαθμού στα δύο τελευταία της παιχνίδια με ΑΕΚ και Δόξα. Ιδίως η ήττα στο Μακάρειο ήταν αυτή που… πόνεσε περισσότερο καθώς ήταν ένα αποτέλεσμα εκτός προγράμματος.
Τα ντέρμπι είναι μεν τριπλής παραλλαγής, ωστόσο για τους «πράσινους» έχουν ελαχιστοποιηθεί τα περιθώρια για νέες απώλειες. Αυτό είναι το πιο δύσκολο που της δημιουργούν τα πρόσφατα αποτελέσματά της.
Μολονότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια και με τόσο ψηλό βαθμό δυσκολίας δεν μπορείς προφανώς να προδικάσεις το οτιδήποτε, το βέβαιο για την Ομόνοια είναι πως η συγκομιδή της θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερις βαθμοί αλλιώς θα μείνει πίσω, ή τουλάχιστον, δεν θα βρεθεί στη θέση που υπολόγιζε/ήθελε πριν από δυο βδομάδες.
Το ζητούμενο τώρα βεβαίως είναι να αντιδράσει στο ντέρμπι της Τετάρτης με την ΑΕΛ. Αυτό προηγείται χρονικά και… πνευματικά, όχι το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Ο Χένινγκ Μπεργκ αναμένεται να επαναφέρει τον Παπουλή στην ενδεκάδα αντί του Ντούρις, ενώ ο Παναγή θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, όπως είχε συμβεί στον αγώνα με τον Εθνικό, αφού ο Ουζόχο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Φαμπιάνο παραμένει παροπλισμένος. Ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση του Γκόμεθ, ο οποίος ήταν στον πάγκο στο ματς με τη Δόξα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε αφού ήταν ανέτοιμος. Σε μόλις δυο μέρες φυσικά δεν μπορεί να φτάσει σε πολύ ψηλότερο επίπεδο ετοιμότητα και βάσει λογικής, θα προτιμηθεί ξανά ο Μπασιρού για την ενδεκάδα.

Ανδρέας Βεντούρης