Όταν στις 11 Ιουλίου 2019 ο Άρης ανακοίνωνε την πρόσληψη του Λιάσου Λουκά, λίγοι ίσως θα είχαν στο μυαλό τους ότι δυόμιση χρόνια μετά, όχι μόνο δεν θα βρισκόταν στον Άρη ο Κύπριος κόουτς αλλά θα είχε και την ομάδα του τόσο ψηλά στην βαθμολογία. Το έργο του Λιάσου Λουκά είναι εκεί και φαίνεται με τον προπονητή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» να έχει καθίσει σε 71 συνολικά παιχνίδια της ομάδας του. Αυτό που κάνει πιο πειστικό το έργο του Λιάσου Λουκά είναι προφανώς η φετινή πορείας της ομάδας που δικαίως χαρακτηρίζεται ως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.
Ο Λιάσος Λουκά στην πρώτη του χρονιά στον Άρη την περίοδο 2018/19, οδήγησε την ομάδα του στην 3η θέση του γκρουπ ανόδου, με την συμπλήρωση 20 αγωνιστικών, και με την διακοπή λόγο της πανδημίας. Ο Άρης μετρούσε 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες πριν να διακοπεί το πρωτάθλημα και ήταν στο -2 από τις θέσεις ανόδου, έχοντας ακόμα 8 αγωνιστικές να διεξαχθούν. Ο Άρης πέτυχε 21 γκολ ενώ είχε δεχθεί 14. Στο κύπελλο αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα με ήττα 5-1.
Ακόμη καλύτερα τα πράγματα στην δεύτερη του χρονιά στην ομάδα καθώς πέτυχε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Ο Άρης τερμάτισε 2ος, ισόβαθμός με την ΠΑΕΕΚ που τερμάτισε πρώτη, στους 70 βαθμούς. Οι πράσινοι μέτρησαν 21 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες. Στα τέρματα είχε 50 υπέρ και 22 κατά. Στο κύπελλο αποκλείστηκε από τον Εθνικό Άχνας με ήττα 4-1.
Φέτος η ομάδα του Άρη τα πάει ακόμα καλύτερα υπό τις οδηγίες του Λιάσου Λουκά, αφού μετά από 14
αγωνιστικές όχι μόνο δεν βρίσκεται χαμηλά όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, αλλά φιγουράρει στην 3η θέση με 27 βαθμούς και στο -2 από την κορυφή! Ο Άρης μετράει 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες μέχρι  τώρα στο πρωτάθλημα. Μελανό σημείο της πορείας της ομάδας, ο αποκλεισμός από το κύπελλο, από την ΕΝΠ στα πέναλτι.
Συνολικά με τον Λιάσο Λουκά στον πάγκο σε όλες τις διοργανώσεις ο Άρης μετράει 42 νίκες, 15 ισοπαλίες και 14 ήττες. Πέτυχε 101 γκολ ενώ δέχθηκε 57 αντίστοιχα.

Αριστείδου Μιχαήλ