Δεν έχουν περάσει περισσότερες από 60 ημέρες, από τότε που ο πατέρας του Γκαμπριελ Μαρτινέλι δήλωνε πως η Άρσεναλ έχει προτάσεις για τον γιο του, αλλά δεν τις αποδέχεται. Ο Μικέλ Αρτέτα τον πίστευε και ο νεαρός Βραζιλιάνος όφειλε να κάνει υπομονή.
Ήταν άλλωστε τέτοια η συχνότητα με την οποία… τραυματιζόταν, που το εν λόγω επιχείρημα έμοιαζε ρεαλιστικό. Δεν ήταν έτοιμος, δεν μπορούσε να το προσφέρει και η αξιοποίησή του γινόταν στο rotation. Επί της ουσίας ξεκούραζε τους υπόλοιπους και εκείνο το solo-goal με την Τσέλσι, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πριν από μία διετία, φάνταζε μακρινή ανάμνηση.
Όλα αυτά, μέχρι να αφαιρεθεί το περιβραχιόνιο από τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και να… δημιουργηθεί χώρος για τον Μαρτινέλι. Διότι αυτό έγινε. Ο Αρτέτα δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τον Πέπε, η κορυφή της επίθεσης ήταν «κλεισμένη» για τον Αλεξάντερ Λακαζέτ και η εναλλαγή των Έντεγκααρντ και Σμιθ Ρόου πίσω από τον εκάστοτε επιθετικό, συνέβαλλε στην χρησιμοποίηση του Βραζιλιάνου.
Μία λοιπόν που μπήκε στην ενδεκάδα και μία που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εδώ και τέσσερις αναμετρήσεις. Σκόραρε απέναντι στην Γουέστ Χαμ, αλλά κάτι ανάλογο πραγματοποίησε και απέναντι στην Λιντς, μετρώντας τέσσερα γκολ σε ισάριθμα ενενηντάλεπτα.
Χθες σκόραρε δύο. Τα δύο πρώτα, στο ίδιο ημίχρονο και πανηγύρισε δις με την ομάδα που δεν… δέχθηκε να τον αποχωριστεί, για πρώτη φορά μετά από 39 αναμετρήσεις. Έπειτα, το έργο της Άρσεναλ ήταν απλό, με τον ταχύτατο Μαρτινέλι να αναζητά το χατ-τρικ, αλλά την Λιντς να τον περιορίζει στο μέτρο του δυνατού.
Αυτός είναι λοιπόν ο «κουβαλητής» της Άρσεναλ, αναφορικά με το σκοράρισμα στα τελευταία ματς. Ένας από τους λόγους που βελτίωσε το παιχνίδι της και μία απόδειξη πως ο Μικέλ Αρτέτα γνώριζε τι έλεγε πριν από 60 ημέρες. Δεν είναι ο Σάκα, δεν είναι ο Σμιθ Ρόου, δεν είναι ο Έντεγκααρντ και ο Λακαζέτ που τους… περιμένεις.
Είναι ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Η τέλεια απόδειξη πως η Άρσεναλ, δεν αγοράζει σούπερ σταρ, αλλά τους φτιάχνει!