Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που μιλά συχνά, ωστόσο όταν το κάνει εκφράζει δίχως δεύτερη σκέψη αυτό που σκέφτεται.
Τρανό παράδειγμα αποτελούν οι δηλώσεις του για δύο θέματα που απασχολούν την ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Το πρώτο είναι η παρουσία της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο και όσα υποστηρίζουν όσοι είναι κατά της.
«Έχασα δυο ημιτελικούς κι έναν προημιτελικό Champions League από λάθη διαιτητών και θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν υπήρχε ήδη η τεχνολογία και είχα καταφέρει να πάω στον τελικό και να κατακτήσω το τρόπαιο. Οπότε θεωρώ ότι το VAR είναι κάτι που βοηθάει πλέον αρκετά» υποστήριξε ο Λεβαντόφσκι.
Στη συνέχεια Πολωνός επιθετικός αναφέρθηκε και στα σχέδια της FIFA για τη διεξαγωγή Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ήταν ξεκάθαρα αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο.
«Για να μπορέσει κάποιος να δώσει κάτι διαφορετικό στους φιλάθλους πρέπει να υπάρχει ένα διάλειμμα. Πρέπει να κοιτάζουμε προς το μέλλον. Αν κάνουμε Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο χρόνια είναι δεδομένο ότι θα πέσει η ποιότητα. Είναι αδύνατο για το σώμα και το μυαλό να παίζει στο ίδιο επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.