«Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στηρίζει διαχρονικά την προάσπιση των δικαιωμάτων των θρησκευτικών ομάδων Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων στον Αθλητισμό εφαρμόζοντας, την ετήσια δέσμευσή του για επιχορήγηση των σωματείων των Θρησκευτικών ομάδων, τα οποία συμμετέχουν σε αντίστοιχο πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας που ανήκουν». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης  στην επίδοση των επιταγών στα Θρησκευτικά σωματεία Κέδρος Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, Κορμακίτης και AGBU ARARAT, σε σεμνή τελετή που έγινε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 στα γραφεία του Οργανισμού.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή Βαρκτές Μαχτεσιάν, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Προεδρίας Χρύσανθος Χρυσάνθης   και ο αντιπρόσωπος του εκπροσώπου  των Μαρωνιτών στη Βουλή Βασίλης Κουμέττου.
Ο  Πρόεδρος του ΚΟΑ καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των σωματείων είπε επίσης: «Βάσει των προνοιών του Εθνικού Σχεδιασμού του ΚΟΑ Θρησκευτικών Ομάδων, το ποσό που λαμβάνει το κάθε σωματείο υπολογίζεται με βάση αγωνιστικά κριτήρια και κατανέμεται στους δικαιούχους ανάλογα με το επίπεδο της διοργάνωσης που συμμετέχουν. Διαβεβαιώνω πως ο ΚΟΑ θεωρεί υποχρέωση και καθήκον του να συνεχίσει να στηρίζει τις θρησκευτικές ομάδες, με απώτερο στόχο τη διατήρηση της ταυτότητας των θρησκευτικών στην Κυπριακή Δημοκρατία».
Καταλήγοντας ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε τη στενότατη συνεργασία του Οργανισμού με τον Επίτροπο Προεδρίας.
Οι Βαρτκές Μαχτεσιάν, Χρύσανθος Χρυσάνθης και Βασίλης Κούμμεττου, με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον ΚΟΑ  για τη διαχρονική στήριξη του στα Σωματεία των Θρησκευτικών ομάδων, τονίζοντας ότι είναι μια σημαντική βοήθεια για αυτά.
Εκ μέρους του ΚΟΑ παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα Μέλη του Δ.Σ. Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου, Χρίστος Νεοφύτου, Μιχάλης Ιωάννου, Κάλλη Χατζηιωσήφ & Έλενα Παπακώστα, ο προϊστάμενος αγωνιστικού αθλητισμού Πάρις Αβρααμίδης και η λειτουργός κοινωνικού αθλητισμού Αντιγόνη Τάμπα.

May be an image of 5 people, people standing and indoor

May be an image of 6 people and people standing

May be an image of 10 people and people standing

May be an image of 10 people, people standing and indoor