Ο Σωφρόνης ανέλαβε την ευθύνη στην αποτυχία του ΑΠΟΕΛ να νικήσει την Πάφος FC, χωρίς μάλιστα να ψάξει να βρει δικαιολογίες για τις σοβαρές απουσίες, αλλά η ουσία για τους «γαλαζοκίτρινους», είναι η εξής.
Να καταφέρουν να εξασφαλίσουν θέση στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας. Για κάτι παραπάνω (αυτή την στιγμή τουλάχιστον) δεν δείχνουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και αυτό αποτυπώνεται στον φτωχό απολογισμό που είναι οι 15 βαθμοί σε 11 αγώνες.
Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι εξακολουθούν να έχουν ακόμα αρνητικό συντελεστή τερμάτων 12-13, τότε μιλάμε για μία ομάδα η οποία δεν πείθει ότι έχει τα φόντα να φτάσει τις ομάδες που προπορεύονται αφού υπάρχει πλέον μία τεράστια απόσταση σε βαθμούς.
Για τον αγώνα με την Πάφος FC, υπήρχε η δικαιολογία των πολλών απουσιών, αλλά υπάρχει και η ευθύνη γιατί δεν μπόρεσε το ΑΠΟΕΛ να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε στο 78’ και πόσο μάλιστα όταν ισοφαρίστηκε από αντίπαλο που έκανε ένα μόλις σουτ εντός εστίας!
Έκανε λάθος η άμυνα στο 88’ όταν δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και λάθος επίσης από τον τερματοφύλακα Σκουφέτ ο οποίος αιφνιδιάστηκε και μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του.
Επόμενος αντίπαλος, ο Ολυμπιακός Λευκωσίας την ερχόμενη Κυριακή στις 19:00 στο ΓΣΠ και θα πρόκειται για άλλη μία ευκαιρία να καταφέρει η ομάδα του Σωφρόνη να κάνει βήμα για την 6άδα αφού αυτή τη στιγμή υπερέχει ο επόμενος αντίπαλος λόγω της νίκης του στον α΄γύρο.
Θα έχει σαν επιστροφές τους Σόουζα και Οκριασβίλι που έλειψαν ιδιαίτερα με την Πάφος FC, αλλά δεν θα έχει τον Κβιλιτάια και ενδεχομένως τον Σάβιτς, ο οποίος λογικά θα εκτίσει την ποινή των τριών κιτρίνων καρτών σε αυτό το ματς.