Όσο περνούν οι αγωνιστικές τα πράγματα αντί να ξεκαθαρίζουν περιπλέκονται όλο και περισσότερο στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα α’ κατηγορίας.
Με την αναμέτρηση στην «Αρένα» ολοκληρώθηκε και η 14η αγωνιστική, απομένουν οχτώ στροφές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας (εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες αυτή την εβδομάδα) και όλα είναι ανοικτά.
Προμηνύονται μεγάλες μάχες σε όλα τα επίπεδα και οποιαδήποτε πρόβλεψη μόνο παρακινδυνευμένη μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ούτε καν εκτίμηση μπορεί να γίνει για τον πρωταθλητή, πολύ περισσότερο για τις θέσεις της 6άδας και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Το διπλό της Πάφος FC κόντρα στην ΑΕΚ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) της δίνει τεράστιο προβάδισμα έναντι κάποιων  άλλων ομάδων για την θέση την πρώτη 6άδα, ενώ την ίδια στιγμή δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να ξεφύγει από Απόλλων και Άρη. Αντ’ αυτού… κράτησε τον Απόλλωνα στην κορυφή.
Το διπλό αυτό δυσκόλεψε και τους… μεγάλους που ακολουθούν και έχουν σαν ρεαλιστικό στόχο για την ώρα μια θέση στο α’ γκρουπ.
Δυσκολεύουν αρκετά τα πράγματα για το ΑΠΟΕΛ, πολύ περισσότερο για την ΑΕΛ, ενώ αν η Ομόνοια δεν έχει ικανοποιητικό απολογισμό στα δύο ντέρμπι που εκκρεμούν αυτή την εβδομάδα θα βρίσκεται και αυτή την ίδια θέση. Απλά οι… πράσινοι έχουν την ευκαιρία να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα και να έχουν καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα με το αντίο του 2021. Η Ανόρθωση είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση βαθμολογικά και έχει και ένα παιχνίδι στο χέρι στο οποίο επιβάλλεται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά κόντρα στην ΠΑΕΕΚ.
Όλα τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:
Άρης – ΠΑΕΕΚ 1-1
Εθνικός – Ανόρθωση 0-2
ΑΠΟΕΛ – Απόλλων 1-1
ΑΕΛ – Ολυμπιακός 3-0
Δόξα– Ομόνοια 2-1
ΑΕΚΠάφος FC 1-3
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν μέχρι το τέλος του 2021:
Εξ’ αναβολής:
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου
17:00 ΠΑΕΕΚ – Ανόρθωση
19:00 Ομόνοια – ΑΕΛ
Συνέχεια από το σημείο της διακοπής:
Κυριακή 26 Δεκεμβρίου
17:00 ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15Η)
Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022
17:00 Εθνικός-Δόξα
19:00 ΑπόλλωνΑΕΛ
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022
17:00 ΟλυμπιακόςΑΕΚ
19:00 ΑνόρθωσηΆρης
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου
17:00 Πάφος FC-Oμόνοια
19:00 ΠΑΕΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Χρίστος Χρίστου