Την 6η ήττα σε 14 παιχνίδια γνώρισε η Ομόνοια. Οι «πράσινοι» έχασαν με 4-2 από το ΑΠΟΕΛ και θα μπουν στο νέο έτος από την 7η θέση και στο -9 από την κορυφή.
Η διεκδίκηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι εξαιρετικά δύσκολη και γίνεται δυσκολότερη, όσο η ομάδα δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί στα θετικά αποτελέσματα.
Στο ντέρμπι, η Ομόνοια μπήκε δεχόμενη γκολ από τα πρώτα λεπτά, όμως η αντίδραση της ήταν εξαιρετική. Έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες και κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα εξαιρετικό συνδυασμό και γκολ του Παπουλή.
Το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ, πλήρωσε όμως τη αδράνεια στην αρχή και του δευτέρου ημιχρόνου. Το ΑΠΟΕΛ μπήκε ξανά σε θέση οδηγού και αφού είχε τις λεπτομέρειες υπέρ του, έφθασε στη νίκη, αφήνοντας την Ομόνοια με την πικρία του αρνητικού αποτελέσματος.
Στην Ομόνοια έχουν έντονα παράπονα για τη φάση του 66’  όταν δεν αποβλήθηκε ο Σαμπάλα. Σε μια φάση που… θυμίζει την αποβολή του Γκόμεθ στον αγώνα του πρώτου γύρου με τη Δόξα, οι «πράσινοι» δεν απέκτησαν τελικά το αριθμητικό πλεονέκτημα, σε ένα σημείο που είχαν μειώσει σε 3-2 και έμενε αρκετός χρόνος.
Δικαιολογημένα τα παράπονα για τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που υπογραμμίστηκε και στην προηγούμενη ήττα από τη Δόξα.
Η ουσία είναι ότι η Ομόνοια ολοκλήρωσε τις εκκρεμότητες που είχε, μένοντας στους 20 βαθμούς σε 14 αγώνες. Ένας κακός απολογισμός για μια ομάδα που υπερασπίζεται τα κεκτημένα. Ο δρόμος είναι μακρύς, υπάρχουν τα περιθώρια για να ανατραπεί η κατάσταση, όμως αν συνεχιστεί η αστάθεια, δεν θα μπορεί η ομάδα να κάνει το back to back.
Αυτό που προέχει τώρα είναι η ξεκούραση. Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας έχουν δώσει πολλά και σημαντικά παιχνίδια από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα σε Κύπρο και Ευρώπη. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου κόντρα στην Πάφος FC εκτός έδρας. Μια δύσκολη αποστολή, όμως με ξεκάθαρο στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, εκτός θα είναι ο τιμωρημένος Λανγκ, ενώ θα πρέπει να αποφασιστεί ποιο από τα δύο επόμενα παιχνίδια (Πάφος FC ή Ολυμπιακός) θα χάσει ο Γκόμεθ, ο οποίος συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες. Διαθέσιμος θα είναι ο Ντίσκερουντ, ο οποίος απουσίαζε από το ντέρμπι λόγω ίωσης. Η απουσία του ήταν αισθητή, παρά τη θετική εμφάνιση του Παναγιώτου. Ήταν άλλωστε ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής του τελευταίου μήνα για τους «πράσινους».
Όσον αφορά τους Σέχου, Ουζόχο (Νιγηρία) και Μπασιρού (Νήσοι Κομόρες), έχουν μπροστά τους το Κόπα Άφρικα, αν και για τον πρώτο, θα πρέπει να περιμένουμε τα νεότερα από τον τραυματισμό του.
Ανδρέας Ανδρέου