Με την Πρέμιερ Λιγκ να έχει σοκαριστεί από την έξαρση των κρουσμάτων, η Λίβερπουλ όχι απλά έπαιξε απέναντι στη Νιούκαστλ, αλλά συνέχισε με νίκη επικρατώντας 3-1 στο «Άνφιλντ». Φαμπίνιο, Τζόουνς και Φαν Ντάικ έλειπαν με κορονοϊό, γκολ σε 32 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις από τους «κόκκινους», 15 τέρματα και συμμετοχή σε 24 από τον Σαλάχ στο πρωτάθλημα, βρήκαν δίχτυα και οι Ζότα και Άρνολντ!
Το ματς στο «Άνφιλντ» κυλούσε όπως θα το περίμενε κανείς. Για την ακρίβεια κανείς δεν περίμενε το γκολ του Σέλβεϊ στο 7ο λεπτό και το προβάδισμα της Νιούκαστλ, όμως, στην πορεία όλα εξελίχθηκαν… βάσει των όσων ήθελε να κάνει η Λίβερπουλ.
Οι «καρακάξες» προηγήθηκαν με το μακρινό σουτ του Άγγλου χαφ έπειτα από προσπάθεια του Τιάγκο να σταματήσει μια επικίνδυνη στιγμή και στη συνέχεια το σύνολο του Έντι Χάου απλά έδωσε χώρους στους «κόκκινους» και περίμενε. Και αυτό δεν συγχωρείται…
Αρχικά ο Ζότα με διπλή προσπάθεια αφού την πρώτη κεφαλιά του την απέκρουσε ο Ντουμπράβκα ισοφάρισε στο 21ο λεπτό και στη συνέχεια ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγραψε ιστορία. Σκόραρε σε φάση που ο Σέλβεϊ έκανε κακό γύρισμα και ο Σαντιό Μανέ δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Αιγύπτιο να τελειώνει τη δουλειά.
Με αυτό το γκολ ο «Φαραώ» έφτασε στα 15 στο πρωτάθλημα για τη φετινή σεζόν και απέχει μόλις ένα από την καλύτερη επίδοση τερμάτων από πλευράς οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή στην Premier League, με τον Άλαν Σίρερ να έχει πετύχει 16 (με 9 ασίστ) την σεζόν 1994-1995.
Η Λίβερπουλ είχε πλέον κατοχή της μπάλας που ξεπερνούσε το 75% και η Νιούκαστλ δεν τολμούσε να βγει από τα καρέ της, παίζοντας φοβισμένα και τρέχοντας συνεχώς για ν’ αμυνθεί.
Ο Χάου στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να βγάλει τους παίκτες του από το «καβούκι» τους, με του γηπεδούχους του Κλοπ να ψάχνουν ακόμα ένα γκολ για να σιγουρέψουν τη νίκη και φυσικά να παραμείνουν στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι που την Τρίτη διέλυσε 7-0 την Λιντς στο Etihad.
Στο 64’ ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έκανε τάκλιν με αυτοθυσία από πίσω προ του επερχόμενου Φρέιζερ που θα μπορούσε να έχει κερδίσει πέναλτι, όμως, ο ΤΑΑ βρήκε τη μπάλα και κατάφερε ν’ απομακρύνει τον κίνδυνο.
Κι αφού παρενέβη σωτήρια εκεί, ήταν εκείνος που έγραψε το τελικό σκορ στο 86΄. Με δεξί «κεραυνό» διαμόρφωσε το 3-1 της αναμέτρησης για να ηρεμήσει και να το χαρεί πλέον και ο κόσμος στις εξέδρες.
Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ παραμένει μια ανάσα πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, ξεφεύγοντας για λίγο από την Τσέλσι που έμεινε στο 1-1 με την Έβερτον στο Λονδίνο.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Ματίπ, Κονατέ, Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν (74’ Κεϊτά), Τιάγκο (90’ Μίλνερ), Μανέ, Ζότα, Σαλάχ (74’ Φιρμίνο)
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Μανκίγιο, Σερ, Λασέλς, Λιούις (15’ Ρίτσι), Σέλβεϊ, Χέιντεν, Φρέιζερ, Μέρφι, Ζοέλιντον, Σεν Μαξιμέν (80’ Γουΐλσον)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ