Άλλη μια ήττα για την ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι που δεν παρουσιάστηκε και πάλι όπως έπρεπε. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι γαλαζοκίτρινοι δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που ξεκινούσε το καλοκαίρι στην Ευρώπη. Στην επανάληψη ο Σάββας Παντελίδης προσπάθησε να αλλάξει πράγματα αλλά η ΑΕΛ εγκλωβίστηκε από την άριστη αμυντική τακτική της Πάφου. Μοιραία ήρθε ακόμη μια ήττα για την ομάδα, με την ΑΕΛ να παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία και να μην μπορεί να συνέρθει αγωνιστικά. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στην ομάδα πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση και να δουν πως μπορεί η ομάδα να ανακάμψει άμεσα και να σταματήσει αγωνιστικός κατήφορος της.

Αν είναι να ψάξουμε για δικαιολογίες για την χθεσινή εμφάνιση θα μπορούσαμε να πούμε διαφορά. Για το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τα τρία βασικά της εξτρέμ, Πελέ, Τόρες και Έουλερ, με τον Μαίντεβατς όσο και να προσπαθεί να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την θέση αφού δεν είναι η θέση του. Για το επίσης γεγονός ότι και πάλι έγινε λάθος εκτίμηση από τον Βοζίνια (όπως και με Ομόνοια) και η ομάδα δέχθηκε γκολ. Για το ότι υπήρχαν παίκτες στην ενδεκάδα χωρείς αγωνιστικό ρυθμό σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, αλλά και για το ότι είναι φανερό ότι έχει χαθεί η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας.

Συμπερασματικά θα πρέπει να αφεθεί ο νέος προπονητής να δουλέψει, αφού δεν έχει ευθύνη για την κατάσταση της ομάδας, μήπως και μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα. Δεδομένα χρειάζεται την στήριξη όλων στην ομάδα για να γυρίσουν τα πράγματα. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει και στην ΑΕΛ εύχονται να έχουν όσο λιγότερα προβλήματα γίνεται ενόψει Ολυμπιακού. Η ΑΕΛ θα πρέπει να αφεθεί να δουλέψει ήρεμη μέχρι τον Ιανουάριο όπου προφανώς και θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.

Αριστείδου Μιχαήλ