Όταν ο αντίπαλος σκοράρει στο 8’, τότε εύλογα δημιουργείται μία (αρχική, τουλάχιστον) ανησυχία. Η ΑΕΚ ωστόσο δεν άφησε σε καμία περίπτωση τους φίλους της να ανησυχήσουν στο Μακάρειο. Αφότου έμεινε πίσω στο σκορ, έπειτα από ένα μουδιασμένο πρώτο δεκάλεπτο είναι η αλήθεια, στη συνέχεια ανέβασε στροφές, κατέθεσε στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητά της και δεν επέτρεψε στη Δόξα να πιστέψει, παρά το γρήγορο γκολ που πέτυχε, πως θα μπορούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Η αντίδρασή της ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή.
Η ομάδα του Νταβίντ Καταλά κυριάρχησε, επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα προτού καλά καλά πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος μπήκε με σκοπό να… καθαρίσει μια και καλή την υπόθεση νίκη και να μην ρισκάρει ούτε στο ελάχιστο. Αυτό ακριβώς έπραξε κι έφτασε στην… εύκολη επικράτηση και ήταν εύκολη, ακριβώς διότι η απόδοσή της έφτασε σε ψηλά επίπεδα. Όταν αποφάσισε να πατήσει ταχύτητα, όχι απλά ξέχασε να την κατεβάσει, αλλά ξέχασε πού είναι το φρένο…
Μεγάλος πρωταγωνιστής ασφαλώς ο Ματ Νταρμπισάιαρ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο καρέ της καριέρας του, σε ένα ματ που θα του μείνει αξέχαστο. Στην επιστροφή του στην ενδεκάδα μετά από δύο παιχνίδια, ο Άγγλος επιθετικός έδειξε πως ουδείς θα πρέπει να τον ξεγράφει…
Μετά το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» και άλλη μία πειστική εμφάνιση, η ΑΕΚ ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας  και ευελπιστεί σε απώλειες του Απόλλωνα στο Δασάκι για να παραμείνει εκεί.
Ο Καταλά έχει πολλά θετικά να κρατήσει από την ομάδα του και πλέον, με μεγαλύτερη άνεση, μπορεί να επικεντρωθεί στο ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, στο τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι!

Ανδρέας Βεντούρης