Μπορεί η «Αρένα» να αποτελεί τη μεγάλη δύναμη της ΑΕΚ, ωστόσο τη φετινή σεζόν τα καταφέρνει πολύ καλά, εξαιρετικά θα λέγαμε, μακριά από αυτήν. Εντός έδρας έχει πάρει 14 βαθμούς κι εκτός μόλις έναν λιγότερο!
Στην «Αρένα» έχει απολογισμό τέσσερεις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι αγώνες. Συγκεκριμένα, νίκησε την Ομόνοια με 2-1, τον Ολυμπιακό με 1-0, την ΠΑΕΕΚ με 3-0 και τον Εθνικό με 1-0, ενώ εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τη Δόξα και 0-0 με το ΑΠΟΕΛ.
Στα εκτός έδρας παιχνίδια της, ο απολογισμός της ήταν τέσσερεις νίκες,. Νίκησε τον Απόλλωνα με 4-1 στο Τσίρειο, με 2-1 την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», την ΑΕΛ με 2-0 στη Λεμεσό και τη Δόξα με 4-1 στο Μακάρειο, έμεινε στο 1-1 με την Πάφος FC, ενώ γνώρισε τη μοναδική της ήττα στο Τσίρειο από τον Άρη με 1-0.
Είναι ξεκάθαρο ότι η φετινή ΑΕΚ είναι ικανή τόσο εντός όσο κι εκτός. Δεν μειώνεται η δυναμική της όταν αποχωρίζεται την «Αρένα» κι αυτό είναι τρομερά σημαντικό. Στο ΓΣΠ και στο ντέρμπι με την Ομόνοια θα επιδιώξει να αυξήσει την συγκομιδή της μακριά από την έδρα της κι αν τα καταφέρει (κατακτώντας τη νίκη), τότε θα έχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός παρά εντός!

Ανδρέας Βεντούρης