Συνολικά 294 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Τη μερίδα του λέοντος έχουν ασφαλώς οι ξένοι κι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί αφού επίκειται η μεταγραφική ενίσχυση των ομάδων τον προσεχή Ιανουάριο.
Οι ξένοι που αγωνίστηκαν ως τώρα στο πρωτάθλημα είναι 201. Σ’ αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται και ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται πλέον στα μέρη μας, όπως για παράδειγμα οι Τρουγιόλς και Φερνάντεθ, που είχαν αγωνιστεί με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα με τη Δόξα αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν. Συνολικά 93 Κύπριοι έλαβαν μέρος μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Το ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα, στους 28. Ακολουθεί η ΑΕΚ με 27. Τους λιγότερους τους χρησιμοποίησε ο Ολυμπιακός, συγκεκριμένα 21.
Φυσικά, υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε αρκετές ομάδες που μετράνε ολιγόλεπτες συμμετοχές, ακόμη και σε μονοψήφιο νούμερο. Ο Εθνικός είναι η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους Κύπριους (11), ακολουθούν το ΑΠΟΕΛ και η ΠΑΕΕΚ (από 10). Αναλυτικά παρακάτω η λίστα με τον αριθμό ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε η κάθε ομάδα ξεχωριστά ως τώρα στο πρωτάθλημα:

ΑΠΟΛΛΩΝ: 25  (9 Κύπριοι)

ΑΕΚ: 27 (7 Κύπριοι)

ΑΡΗΣ: 24  (5 Κύπριοι)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: 24 (8 Κύπριοι)

ΠΑΦΟΣ FC: 24 (2 Κύπριοι)

ΟΜΟΝΟΙΑ: 24 (8 Κύπριοι)

ΑΠΟΕΛ: 28 (10 Κύπριοι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 21 (6 Κύπριοι)

ΑΕΛ: 26 (9 Κύπριοι)

ΔΟΞΑ: 23 (8 Κύπριοι)

ΠΑΕΕΚ: 24 (10 Κύπριοι)

ΕΘΝΙΚΟΣ: 24 (11 Κύπριοι)

Ανδρέας Βεντούρης