Εκ των αποτελεσμάτων, κρίνεται η ομάδα. Για την ΑΕΛ τη δεδομένη στιγμή και με δείγμα 14 αγωνιστικών, το πράγμα είναι πλέον ξεκάθαρο.
Η ομάδα, υποφέρει σε όλες τις γραμμές της. Από τον Βοζίνια που λέγεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν αλλά δεν σημαίνει ότι αν φύγει, λύνονται τα θέματα της ομάδας, αφού τα θέματα της ΑΕΛ, είναι γενικότερα.
Αποδεικνύεται, ότι ο καλοκαιρινός μεταγραφικός σχεδιασμός που έγινε με την ευθύνη του Ντούσαν Κέρκεζ, δεν ήταν ο καταλληλότερος.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία, ότι εν όψει Ιανουαρίου, αναμένεται να αποχωρήσουν και παίκτες οι οποίοι ήρθαν μόλις το περασμένο καλοκαίρι και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Η ΑΕΛ με συντελεστή τερμάτων 15-15 με μόλις τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και 7 ήττες πληρώνει ακριβά τα καλοκαιρινά λάθη.
Όποιος διαφωνεί, είναι εκτός πραγματικότητας. Ο Κέρκεζ που έκανε πολλά καλά στην ΑΕΛ και συνέβαλε στην αναμόρφωση της ομάδας, έχει το δικό του μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις πολλές μεταγραφές που δεν βγήκαν στο γήπεδο.
Το θέμα όμως σήμερα, είναι τι θα κάνει ο διάδοχος του. Ο Σάββας Παντελίδης αναμένεται να ζητήσει τέσσερις μεταγραφές από τη διοίκηση αλλά για να τις κάνει, πρέπει να βρει τους τέσσερις που θα φύγουν.
Λέγεται ότι ο Βοζίνια και ο Μαΐντεβατς είναι στην πρώτη γραμμή για να φύγουν και αναμένεται από εκεί και πέρα η συνέχεια.
Ο Μάζουρεκ, ο Τσάβες, ο Άντονι Γεωργίου είναι με τη σειρά τους σε οριακή θέση και πλέον αναμένεται η ετυμηγορία του προπονητή για να δει και η διοίκηση Σοφοκλέους πως πρέπει να κινηθεί από οικονομικής πλευράς, αφού θα χρειαστούν και αποζημιώσεις σε όσους αποχωρήσουν.