Το να ακούς κάποιον, σήμερα να λέει ότι ο Κετσπάγια φταίει για την πορεία της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα και αύριο να αλλάζει άποψη και να λέει ότι η Ανόρθωση της Ευρώπης, είναι ομάδα του Κετσπάγια,όχι μόνο σε κουράζει, παρά μόνο σε κάνει να γελάς και να διερωτάσαι.
Λόγω του ότι ακούω και εγώ από γνωστούς και άγνωστους να αραδιάζουν ότι θέλουν και αναλόγως αποτελεσμάτων και εμφανίσεων να λένε τη μία ότι ο Κετσπάγια έμεινε στάσιμος σαν προπονητής και από την άλλη «άμαν θέλει ο Κετσπάγια τότε μπορεί», ειλικρινά είναι να σε πιάνει…εγκεφαλικό.
Η δική μου εμπειρία όμως λέει το εξής. Οι Ανορθωσιάτες να πάψουν να είναι υπερβολικοί. Σαφώς και δικαιούνται να κάνουν κριτική στον Κετσπάγια και να ζητούν εξηγήσεις για τα λάθη που κάνει.
Δεν μπορούν όμως ούτε και οι ίδιοι να πειστούν ότι ο προπονητής Κετσπάγια δεν κάνει για την ομάδα τους. Ξέρουν, ακόμα και οι επικριτές του, ότι αν ξαναφύγει, δεν θα είναι εύκολη η επόμενη μέρα στην ομάδα.
Ξέρουν δηλαδή, αυτό που συμβαίνει και επαληθεύεται με αριθμούς. Ότι η ομάδα τους είναι εξαρτώμενη από τον Τιμούρ. Και ότι επίσης κανένας, μα κανένας πρόεδρος ή άλλος δεν έχει τη δύναμη να πει στον Κετσπάγια να φύγει.
Με τα καλά του, με τα κακά του. Με την τρέλα του και οποιαδήποτε άλλη αρνητική ενέργεια που εκπέμπει, διαθέτει άλλα πλεονεκτήματα, τα οποία απαγορεύουν να ληφθεί τέτοια απόφαση.
Από την άλλη όμως, δεν θα είναι μία ζωή προπονητής στην Ανόρθωση. Θα είναι όμως εκεί, όσο αυτός θέλει. Το γράφω και το πιστεύω ακράδαντα.
Άρα λοιπόν το «παρετάτε με τον Κετσπάγια» όπως αναγράφεται στον τίτλο του κειμένου έχει και σημασία, έχει και έννοια.
Για να διευκολύνω, αυτούς που πιθανόν να συγχίζονται με όσα διαβάζουν γράφω τα εξής γεγονότα.
Ο Τιμούρ, έχει δείξει και έχει αποδείξει, ότι μπορεί από την μία στιγμή στην άλλη να μεταμορφώσει την Ανόρθωση.
Ο Τιμούρ, βάση αποτελεσμάτων, είναι ο προπονητής που βγάζει την Ανόρθωση από την δύσκολη θέση.
Ο Τιμούρ, διαθέτει πιστό και φανατικό κοινό, το οποίο όχι μόνο αγαπά αλλά λατρεύει την Ανόρθωση.
Που θέλω να καταλήξω; Ότι είναι μάταιο και δεν έχει καμία αξία και σημασία, να λες σήμερα ότι ο Κετσπάγια έπαψε να είναι καλός προπονητής και αύριο να διερωτάσαι αν έχει βάση αυτή η άποψη.
Και μια σημείωση για τους Ανορθωσιάτες. Το μόνο που τους συμφέρει και τους βολεύει, είναι να πιστέψουν (ξανά) ότι αυτός είναι ο πιο κατάλληλος προπονητής για την ομάδα τους.

Μιχάλης Παπαγεωργίου