Ο εκπρόσωπος τύπου του Απόλλωνα Φανούριος Κωνσταντίνου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το σοβαρό θέμα που προκύπτει με το Τσίρειο.
«Για την ώρα δεν υπάρχει οριστική ενημέρωση. Εννοείται ότι ο Απόλλωνας θέλει να δώσει τα παιχνίδια του επί ίσοις όροις με όλους τους αντιπάλους. Από την στιγμή που μας αφαιρείται το δικαίωμα να αγωνιστούμε επί ίσιοις όροις, τότε αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι σωστό. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο και θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Γίνονται προσπάθειες από όλους και κυρίως από τον Απόλλωνα που προσπαθεί να βρει λύσεις. Ο διευθυντής της εταιρείας ο κ. Παπαγιάννης χειρίζεται το θέμα και θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ώρες για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Να απολογηθούμε και στον κόσμο του Απόλλωνα για την αναστάτωση αλλά καταλαβαίνουν ότι δεν έχουμε ευθύνη. Ο κόσμος έχει συσπειρωθεί και αν γίνει κανονικά το παιχνίδι ο Απόλλωνας θα παίξει με ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στο Τσίρειο».

Αν δεν καταφέρει να εκδοθεί ασφαλιστικό έγγραφο εσείς δεν θα δεχθείτε να αγωνιστείτε έτσι; «Τα ευκόλως νοούμενα παραλείπονται. Ρωτήστε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος αν θα δεχθεί κάτι τέτοιο».
Για τις ενέργειες του Απόλλωνα: «Από το πρωί έχει επιδοθεί ο Απόλλωνας σε έναν αγώνα δρόμου για να εξευρεθεί μια λύση άμεσα η οποία θα εμπίπτει στην νομοθεσία, δεν θα ρισκάρουμε το οτιδήποτε για να φιλοξενήσουμε με ασφάλεια τον κόσμο του Απόλλωνα και του Άρη».

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του balla.com.cy για αυτά που αναφέρει η προκήρυξη περί ευθύνης της γηπεδούχου ομάδας αν δεν διεξαχθεί ο αγώνας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ): «Αν συμβεί τέτοιο πράγμα δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι ιδιόκτητη έδρα για να είναι υποχρέωση δική μας η συντήρηση και η διαθεσιμότητα. Δεν είναι το ίδιο με το ΓΣΠ που λειτουργεί άψογα με τον Φοίβο Κωνσταντινίδη και υπάρχει μοντέρνος τρόπος επικοινωνίας με τις ομάδες. Όταν πάμε στο νέο γήπεδο η ευθύνη ναι θα βαραίνει τις ομάδες. Ο Απόλλωνας δεν μπορεί να έχει την ευθύνη αν θα ανάψουν οι προβολείς ή όχι σε ένα γήπεδο που έχει χίλια προβλήματα».
Θα προκύψουν εξελίξεις σήμερα; «Σίγουρα εντός της ημέρας θα υπάρχουν εξελίξεις. Υπάρχει κατανόηση από την ΚΟΠ. Δεν μπορείς να αφήνεις τρία σωματεία στο έλεος του Θεού γιατί δεν βρίσκεις λύσεις. Αφού δεν έβρισαν λύση έπρεπε να ενημέρωναν πριν ένα μήνα. Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρχουν προβλήματα σε ένα στάδιο περασμένης εποχής. Να βρεθεί η λύση για να ολοκληρώσουν φέτος οι υποχρεώσεις των ομάδων μέχρι να πάμε στο νέο μας γήπεδο».
Υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει το παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα; «Πολύ απομακρυσμένο σενάριο».