Το βράδυ της Τετάρτης (1/12) η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε το εντυπωσιακό σερί της, με στόχο να ξαναπιάσει κορυφή στην Premier League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επιβλήθηκε 2-1 της Άστον Βίλα, υποχρεώνοντας τον Στίβεν Τζέραρντ στην πρώτη του ήττα, ενώ αντίθετα εκείνη έφτασε τις έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα στο 43ο της αναμέτρησης πέτυχε το δεύτερο γκολ των Πολιτών με μεγαλειώδες τρόπο, σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του. Μετά το φινάλε του αγώνα, ο Γκουαρδιόλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πορτογάλο, υποστηρίζοντας μάλιστα πως τον θεωρεί τον καλύτερο παίκτη του αγγλικού πρωταθλήματος.
«Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης της Premier League. Ήταν ο καλύτερος όταν τερματίσαμε με 98 βαθμούς πριν από τρεις σεζόν (2018/19), και είναι ο καλύτερος τώρα. Σκόραρε ένα φανταστικό γκολ. Εξαρτάται μόνο από αυτόν… Όταν ένας παίκτης έχει αυτή την ποιότητα, όλα εξαρτώνται από εκείνον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός κόουτς και πρόσθεσε:
«Η απόδοσή μας ήταν φανταστική. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το ξέραμε αυτό. Καταλάβαμε γιατί. Ειδικά αφότου δεχθήκαμε γκολ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ο τρόπος που αντιδράσαμε ήταν σωστός, παίξαμε πολύ καλά».