Μπορεί, χωρίς τον Ντανίλο να παραμένει αήττητη, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, όμως αν είχε και το Βραζιλιάνο στα 5 ματς που έπαιξε και ολοκληρώθηκαν, μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερη η βαθμολογική συγκομιδή και απόδοση της.
Θυμίζουμε. Τραυματίστηκε και αποχώρησε στο α΄ημίχρονο του αγώνα με τον Εθνικό Άχνας, όταν νίκησε 2-1 στο ΓΣΠ.
Απουσίασε μετά με τον Άρη στο Τσίρειο ( νίκη 1-0) με τη Δόξα στο Μακάρειο ( βλέπε 2-2), με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ (νίκη 3-0), με την ΑΕΚ στην Αρένα (βλέπε 0-0) και ήταν στον πάγκο με την Ομόνοια, στο ντέρμπι που δεν ολοκληρώθηκε.
Ο Ντανίλο, αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, την ερχόμενη Κυριακή με την Πάφος FC στο ΓΣΠ και ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, περιμένει ότι θα καλύψει την απουσία των Σόουζα και Οκριασβίλι, αγωνιζόμενος βέβαια στη θέση του Γεωργιανού.
Ένας καλός Ντανίλο, είναι σε θέση να προσφέρει τα εξής χαρακτηριστικά-πλεονεκτήματα στην ομάδα.
1.Ταχύτητα στον κεντρικό διάδρομο. Είναι γνωστό ότι ο Βραζιλιάνος, έχει το πλεονέκτημα να είναι γρήγορος με ή χωρίς την μπάλα.
2. Την κάθετη πάσα προς τους ακραίους επιθετικούς του αλλά και στο επιθετικό δίδυμο, ανάλογα με το σύστημα του προπονητή.
3. Καλά κτυπήματα στις στατικές φάσεις. Είτε κόρνερ, είτε φάουλ, έχει το πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα.
Έχει λοιπόν σημασία, να επιστρέψει πανέτοιμος μετά από 48 ημέρες απουσίας και θυμίζουμε ότι στον αγώνα που τραυματίστηκε εναντίον του Εθνικού Άχνας, είχε προλάβει να κάνει το καλύτερο του ματς με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.