Με δείγμα 9 αγωνιστικών εκτός της Ανόρθωσης, της Ομόνοιας, της ΑΕΛ και της ΠΑΕΕΚ που έχουν δώσει 8 αγώνες, μπορεί να εξαχθεί το πρώτο συμπέρασμα, για την πορεία που καταγράφουν οι ομάδες μας στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Α’ ΄κατηγορίας.
Αναλυτικά, το σκηνικό μέσα από τις δύο βαθμολογίες έχει ως ακολούθως για τις ομάδες βέβαια που ήταν πέρσι, είναι και φέτος στη μεγάλη κατηγορία.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Μετρά φέτος ένα παραπάνω βαθμό. Σε σύνολο 9 αγώνων έχει μαζέψει 21 βαθμούς μετά από 7 νίκες και δύο ήττες. Πέρσι με αγώνα λιγότερο είχε 20 βαθμούς με 6 νίκες και δύο ισοπαλίες.
ΑΕΚ: Είναι στο +4 φέτος, η ομάδα της Λάρνακας που έδωσε συνολικά 9 αγώνες και πέρσι και φέτος. Συγκεκριμένα, στο τρέχον πρωτάθλημα μάζεψε 20 βαθμούς μετά από έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ πέρσι είχε 16 βαθμούς με 5 νίκες μία ισοπαλία και δύο ήττες.
ΑΡΗΣ: Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, λόγω του ότι ήταν πέρσι στη β’ κατηγορία. Θεωρείται όμως μία σπουδαία πορεία για την ομάδα της Λεμεσού με τους 19 βαθμούς μετά από 6 νίκες μία ισοπαλία και δύο ήττες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΑΠΟΕΛ: Είναι στο +4 η ομάδα της Λευκωσίας. Φέτος με 13 βαθμούς σε 9 αγώνες μετά από τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Πέρσι σε 8 αγώνες, είχε 9 βαθμούς μετά από δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Καταγράφει την πιο μεγάλη πτώση σε βαθμούς. Φέτος σε 8 αγώνες έχει 12 βαθμούς μετά από τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες. Πέρσι σε 9 αγώνες, είχε 20 βαθμούς μετά από 6 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πτώση τριών βαθμών για τους «μαυροπράσινους». Φέτος με 12 βαθμούς μετά από τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε αντίθεση με πέρσι που είχε 15 βαθμούς με πέντε νίκες και τέσσερις ήττες.
ΑΕΛ: Μεγάλη πτώση και για την ομάδα της Λεμεσού. Σε 8 αγώνες φέτος, έχει μαζέψει 11 βαθμούς μετά από τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, έναντι 18 βαθμών πέρσι μετά από 6 νίκες και τρεις ήττες.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σε πτωτική πορεία και οι «πράσινοι». Φέτος σε αγώνες, έχουν 10 βαθμούς μετά από τρεις ήττες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πέρσι πάλι σε 8 αγώνες, είχαν 15 βαθμούς μετά από τέσσερις νίκες τρεις ισοπαλίες και μία ήττα
ΠΑΦΟΣ FC: Ένας λιγότερος βαθμός φέτος. Συγκεκριμένα έχει 10 βαθμούς μετά από δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Πέρσι είχε 11 βαθμούς μετά από τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.
ΠΑΕΕΚ: Δεν γίνεται σύγκριση ούτε για την ομάδα της Κερύνειας που καταγράφει όμως, αξιόλογη βαθμολογική επίδοση με 8 βαθμούς.
ΔΟΞΑ: Με πέντε λιγότερους βαθμούς η φετινή πορεία. Έχει 7 βαθμούς μετά από μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες έναντι 12 βαθμών και σε 8 αγώνες μετά από τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Μείον τρεις βαθμούς από πέρσι. Φέτος μόλις δύο βαθμοί μετά από δύο ισοπαλίες και 7 ήττες. Πέρσι ήταν στους 5 βαθμούς μετά από μία νίκη, δύο ισοπαλίες και 6 ήττες