Το ντέρμπι με την Ομόνοια, δεν μετρά (επί του παρόντος) στη βαθμολογία, αλλά το αμέσως επόμενο, θα μετρήσει και πολύ μάλιστα.
Η Πάφος FC, θεωρείται και είναι ίσως πιο δύσκολη αποστολή για την ομάδα του Σωφρόνη, αφού πρόκειται για μία ομάδα, καθόλα ανταγωνιστική στη βαθμολογία (με τους ίδιους βαθμούς αυτή τη στιγμή) και επίσης, μία ομάδα που πάει να φτιάξει παράδοση στους αγώνες με το ΑΠΟΕΛ και ειδικά μέσα στο ΓΣΠ.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι η τελευταία νίκη των «γαλαζοκιτρίνων» σε εντός έδρας αγώνα, σημειώθηκε στις 23-11-19 με το ΑΠΟΕΛ να επικρατεί 3-0 από τέρματα των Χαλένιους, Τάμαρι και Σάβιτς.
Πέρσι ηττήθηκε δύο φορές με 1-0 από την ομάδα της Πάφος FC στο ΓΣΠ, ενώ είναι ακόμα νωπή, η συντριβή στην 1η αγωνιστική με 4-0, αποτέλεσμα το οποίο ακόμα κουβαλάει η ομάδα και αποτυπώνεται στον αρνητικό συντελεστή τερμάτων!
Υπάρχουν επομένως πολλοί λόγοι που επιβάλλουν στο ΑΠΟΕΛ, να παραταχθεί στο γήπεδο κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να πάρει τους τρεις βαθμού για να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την 6άδα.
Τα αγωνιστικά δεδομένα, είναι γνωστά στον προπονητή. Δεν θα έχει τον Οκριασβίλι που θεωρείται μεγάλη απώλεια, αλλά ενδεχομένως να έχει έτοιμους για την 11άδα τόσο τον Ντανίλο, όσο και τον Νταουσβίλι.
Οι προπονήσεις των επόμενων ημερών θα δείξουν αν οι δύο παίκτες μπορούν να είναι βασικοί από τον προπονητή, που δεν υπολογίζει επίσης τον τιμωρημένο Λούκας Σόουζα και τον τραυματία Τόμας Ντε Βινσέντι.
Για τον αγώνα της Κυριακής που αρχίζει στις 17:00, αναμένεται ξανά, μεγάλη προσέλευση φιλάθλων.
Στο ντέρμπι με την Ομόνοια, άγγιξαν τις 8 χιλιάδες οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ (7.840 εισιτήρια) και ενδεχομένως την Κυριακή στο ΓΣΠ να φτάσουν ακόμα και στις 7 χιλιάδες.