Την πρώτη της νίκη μετά την πρεμιέρα και την 4άρα επί του ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε η Πάφος FC.
Η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς επικράτησε 2-0 της ΠΑΕΕΚ σε ένα… επεισοδιακό παιχνίδι (με τις αποφάσεις της διαιτησίας) με το οποίο ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της β’ κατηγορίας.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Πάφου ήταν ο Όνι Βαλακάρι που πέτυχε και τα δύο γκολ και χάρισε μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Στην δόξα… προσπάθησαν να του κλέψουν οι διαιτητές με τις αποφάσεις τους και η διαχείριση μαζί με το VAR.
Αρχικά το γκολ του Βαλακάρι στο 41’ ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον β’ βοηθό Ανδρέα Βίκτωρος αλλά το VAR διορθωσε το τεράστιο λάθος και το γκολ μέτρησε κανονικά. Το δέυτερο ήρθε στο 86’ με πέναλτι του Φινλναδού το οποίο κέρδισε ο Γουίλι Σεμέδο.
Στο 12ο λεπτό σκόραρε η ΠΑΕΕΚ με τον Καπαρτή αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από έξι ολόκληρα λεπτά διαβουλεύσεων του διαιτητή με το VAR.
ΠΑΦΟΣ
FC (Ντ.Μίλανιτς): Ρούτκο, Αίλτον (87′ Ντάγκλας), Κβίντα, Σεμέδο, Μπεριγκό (73′ Φουρ), Ζάιρο, Βαλακάρι, Ντράγκομιρ, Μπάϊριτς, Πάντσεον (78′ Φυλακτού), Πάγιτς
Στον πάγκο: Πέτρου, Άντος, Παλάσιους, Αντωνίου, Κοβάσεβιτς, Ντάγκλας, Μπαμπαγιάν, Αμπντουσαλάμοφ,, Μιχαήλ,  

ΠΑΕΕΚ (Μ.Σεργίδης): Πρόσεκ, Έσελινγκ, Ντίας, Σουμαόρο (78′ ;Άντρις Νεοφύτου), Δημητρίου, Νάντο (86′ Ανδρέας Νεοφύτου), Χαραλάμπους (65′ Γιάνσεν), Ενόχ (78′ Ορ), Καπαρτής (65′ Μπάμπιτς), Κούρος, Φραγκέσκου
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Μαυρομούστακος, Χατζηκωνσταντή,  Αριστοτέλους,   Τίμερμανς

ΣΚΟΡΕΡ: 41′ Βαλακάρι, 86′ Βαλακάρι (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζάιρο, Κβίντα (3η)/Ενόχ, Κούρος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 700

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βίκτωρος Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ
3′ Πρώτη τελική στο παιχνίδι για την ΠΑΕΕΚ. Ο Δημητρίου κινήθηκε ωραία από δεξιά, έκανε την μπαλιά, ο Καπαρτής έπιασε την κεφαλιά η οποία δεν ήταν δυνατή και κατέληξε στα χέρια του Ρούτκο.
7′ Απειλεί η Πάφος. Κινήθηκε ωραία ο Σεμέδο, έπιασε το σουτ αλλά έβαλε το πόδι ο Μάριος Δημητρίου και η μπάλα έφυγε κόρνερ.
12′ Πετυχαίνει γκολ η ΠΑΕΕΚ. Ο Ντίας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Έσελινγκ έπιασε την κεφαλιά, βγήκε ο Ρούτκο με τις γροθιές αλλά δεν έδιωξε όπως θα ήθελε την μπάλα και ο Καπαρτής που καραδοκούσε έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
18′ Μετά από έξι λεπτά διαβουλεύσεων του διαιτητή Κυριάκου Χριστοδούλου με το VAR και αφού ο ρεφ πήγε και είδε ξανά την φάση, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Δείτε το βίντεο με το ακυρωθέν γκολ:

39′ Κινήθηκε ωραία από αριστερά ο Σεμέδο αλλά η σέντρα του δεν ήταν καλή και χάθηκε η προϋπόθεση για την Πάφος FC.
41′ Γκολ για την Πάφο με τον Βαλακάρι αλλά ο β’ βοηθός Ανδρέας Βίκτωρος το ακύρωσε για οφσάιντ.
42′ ΓΚΟΛ 1-0. Μετρά το γκολ του Βαλακάρι. Ο διαιτητής μετά από διαβούλευση με το VAR αποφάσισαν να μετρήσουν το γκολ και καλά έκαναν μιας και έκανε τεράστιο λάθος ο β’ βοηθός. Ο Βαλακάρι ήταν καλυμμένος όταν ο Σεμέδο έκανε την μπαλιά από αριστερά και ο Φινλανδός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά και από απόκρουση του Πρόσεκ.
Δείτε το βίντεο με το γκολ:

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
57′ Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφος FC. Κατέβασε ωραία την μπάλα ο Ζάιρο, έδωσε στον Πάγιτς ο οποίος βρήκε τον Βαλακάρι ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
58′ Κίτρινη κάρτα στον Κούρο.
60′ Κίτρινη κάρτα στον Κβίντα της Πάφος FC.
65′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ. Πέρασαν στο παιχνίδι οι Μπάμπιτς και Γιάνσεν αντί των  Καπαρτή και Χαραλάμπους.
66′ Απειλεί η Πάφος FC. Δυνατό σουτ του Μπεριγκό, σε ετοιμότητα ο Πρόσεκ μάζεψε την μπάλα.
69′ Σουτ του Ντράγκομιρ, έπεσε στην γωνιά και μάζεψε ο Πρόσεκ.
73′ Αλλαγή για την Πάφος FC. Στην θέση του Μπεριγκό πέρασε ο Ναβαρόνε Φουρ.
82′ Ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ. Έδιωξε ο Ρούτκο με γροθιές. η μπάλα κατέληξε στον Ντίας ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
83′ Κερδίζει πέναλτι η Πάφος FC. Ο Μάριος Δημητρίου ανέτρεψε τον Σεμέδο στην περιοχή της ΠΑΕΕΚ και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ήρθε και η επιβεβαίωση από το VAR.
86′  ΓΚΟΛ. 2-0. Ο Βαλακάρι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ήταν εύστοχος και διπλασίασε τα τέρματα για την Πάφος FC.