Τα οφέλη της Ομόνοιας στο Μπακού δεν εξαντλούνται στον ένα βαθμό και στις 166.000 ευρώ. Ο Χένινγκ Μπεργκ επέλεξε μία ενδεκάδα με αναπληρωματικούς, οι οποίοι τον δικαίωσαν στον απόλυτο βαθμό κι αυτό ήταν ένα από τα πιο αισιόδοξα μηνύματα για το παρόν και το μέλλον.
Αυτοί οι νεαροί Κύπριοι (συνολικά επτά χρησιμοποίησε ο Νορβηγός) αποκτούν τις απαιτούμενες εμπειρίες, βγάζοντας συνάμα ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν καλοί ανασταλτικά, όχι όμως τόσο επιθετικά μολονότι προηγήθηκαν.
Στο δεύτερο μέρος ωστόσο δημιούργησαν αρκετές φάσεις και παρότι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κίκο στο 65’, σε καμία περίπτωση δεν φοβήθηκαν στο ματς. Αντιθέτως, είχαν ευκαιρίες για να πάρουν ακόμη και τη νίκη με το σκορ στο 1-1. Θα ήταν άδικο να έμενε το 2-1 για τους Αζέρους, με ένα αυτογκόλ και μία κόντρα.
Ο Γιόρντι Γκόμεθ απέδειξε για άλλη μία φορά την κλάση του και σκοράροντας πάλι από τη μεσαία γραμμή (όπως και πέρυσι με την Αϊντχόφεν), θα απασχολήσει ξανά την ποδοσφαιρική Ευρώπη.
Ο Μπεργκ χρησιμοποίησε μέσω αλλαγών ποδοσφαιριστές που συγκαταλέγονται στο βασικό του πλάνο για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Το αποτέλεσμα και η εμφάνιση στο Μπακού δίνει ψυχολογία ενόψει του αγώνα της Δευτέρας, στο οποίο θα παρουσιαστεί μία… άλλη Ομόνοια, από πλευράς προσώπων. Η ισοπαλία στο Αζερμπαϊτζάν δίνει μερικούς πόντους στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης, μία… ένεση οικονομική, καθώς κι εμπειρίες στους νεαρούς που χρησιμοποιήθηκαν.
Αυτά είναι τα κέρδη για την ομάδα της Λευκωσίας, αλλά το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη σημασία είναι αυτό που έχει ενώπιον της και ο Χένινγκ Μπεργκ έριξε το σύνθημα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο Μπακού…

Ανδρέας Βεντούρης