Μία ακόμα μεγάλη επιστροφή στο Καμπ Νόου είναι πλέον γεγονός αφού λίγα 24ωρα μετά την παρουσίαση του Τσάβι που θα αποτελέσει το νέο της προπονητή, η Μπαρτσελόνα ήρθε σε συμφωνία με τον Ντάνι Άλβες, ο οποίος γυρίζει στους μπλαουγκράνα πέντε χρόνια μετά από την αποχώρησή του και θα είναι στη διάθεση των μπλαουγκράνα από τον ερχόμενο Ιανουάριο οπότε και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Η ομάδα της Καταλωνίας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (12/11) τη συμφωνία της με τον 38χρονο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως τον κορυφαίο δεξιό μπακ στην ιστορία της, με τον ίδιο από την πλευρά του να δείχνει το ιδιαίτερο δέσιμο που έχει με το σύλλογο μέσα από ένα ιδιαίτερο ποστάρισμα.
Για την ακρίβεια, δημοσίευσε μία φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram όπου φιλάει το σήμα της Μπάρτσα στο χορτάρι του επιβλητικού Καμπ Νόου, με τον κάτοχο 23 τροπαίων με την Μπαρτσελόνα να στέλει το ακόλουθο μήνυμα στους διαδικτυακούς φανς του:
«Σχεδόν 5 χρόνια πάλευα γι’ αυτή τη στιγμή, δεν ήξερα ότι θα κρατήσει τόσο, δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο, όμως η καρδιά και η ψυχή μου ήξεραν ότι θα επέστρεφα.
Είμαι ξανά στο σπίτι, εδώ που δεν έφυγα ποτέ και όπως έχω πεί στο παρελθόν: Είμαι ένας από εσάς, δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει το όνειρο, όμως, για όσο κρατήσει θα το βιώνω σαν να είναι αιώνιο. Θα σας δω σύντομα με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως την πρώτη φορά και την ίδια δίψα να βοηθήσω στην ανασυγκρότηση του κορυφαίου συλλόγου στον κόσμο».