Πριν το ματς δεν είχε γκολ στα προκριματικά. Προερχόταν, όμως, από δύο σερί ματς με γκολ στο Nations League, το οποίο κι εν τέλει σήκωσε με τους Τρικολόρ. Ο Κιλιάν Μπαπέ μετέτρεψε σε one-man show από το ημίχρονο το παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν και με τρία σουτ πέτυχε το παρθενικό του χατ-τρικ στην εθνική Γαλλίας, φτάνοντας τα 22 γκολ σε 52 συμμετοχές με το εθνόσημο.
Με ωραίο πλασέ στο 6′, με πάρε-βάλε από την ασίστ του Κομάν σε ανυπεράσπιστη εστία στο 12′ και μια υπέροχη καρφωτή κεφαλιά στο 32′, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε τη σφραγίδα πρόκρισης της Γαλλίας στο Κατάρ και παράλληλα έσπασε ρεκόρ 36 ετών, καθώς έγινε ο πρώτος Γάλλος που πετυχαίνει χατ-τρικ σε επίσημο παιχνίδι μετά το 1985 και τον Ροσετό. Έκτοτε, μόνο οι Τρεζεγκέ (2000) και Ζιρού (2017) είχαν βρει τρεις φορές δίχτυα σε ένα ματς, αλλά σε φιλικό.
Μάλιστα, ο προσεχώς 23χρονος Μπαπέ είναι και ο νεότερος που φτάνει τα 22 γκολ στην ιστορία των Τρικολόρ, με τον ρέκορντμαν τερμάτων Τιερί Ανρί να πιάνει το ορόσημο δύο χρόνια μεγαλύτερος!