Τη μία ομάδα τη συναντάς στον πάτο της βαθμολογίας, την άλλη στην τέταρτη θέση. Τους χωρίζουν 13 ολόκληροι βαθμοί. Μεγάλη η απόσταση. Όλα αυτά ωστόσο μπαίνουν στην άκρη, σε ένα πρωτάθλημα που αν αφήσεις το βαθμολογικό κομμάτι, οι αγωνιστικές διαφορές των ομάδων δεν είναι μεγάλες.
Ο Εθνικός των 2 βαθμών φιλοξενεί στο Δασάκι τον Ολυμπιακό που ‘χει 15, στον αγώνα που ανοίγει την αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος (19:00). Άκρως σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, για διαφορετικούς λόγους για την καθεμιά.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Ο Ηλίας Χαραλάμπους αποτελεί παρελθόν, με τον Μπόγιαν Μαρκόσκι να παίρνει σήμερα θέση στον πάγκο ως υπηρεσιακός τεχνικός. Τα περιθώρια στενεύουν, ο Εθνικός χρειάζεται απαραιτήτως βαθμούς για να μπορέσει να ξεκολλήσει απ’ τον πάτο της βαθμολογίας. Αμφίβολος είναι ο Άδωνη λόγω τραυματισμού, ενώ δεν επανήλθαν σε κανονικό ρυθμό οι Μπογκατίνοφ και Ζάκπα που είναι εκτός, όπως κι ο επίσης τραυματίας Ασούμπρε. Δεν υπολογίζεται ούτε ο Θωμάς Ιωάννου, καθώς συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες.
Ο Μπόγιαν Μαρκόσκι δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση το σύστημα 4-4-2. Ο Χριστοδούλου θα βρίσκεται στο τέρμα, με τους Ταράσοφς και Χολ στα στόπερ, έχοντας μπακ τους Πηλέα (αριστερά) και Γκόρουπετς ή Κυπριανού (δεξιά). Στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι είναι οι Γκουντόμπιακ και Περατικός, ενώ θέση διεκδικεί και ο Ντόλεζαλ. Στα άκρα της επίθεσης θα πάρουν θέση οι Ελουντού και Αράζ, με τους Φλοριάν και Μάριο Ηλία στην κορυφή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Γιώργος Πετράκης δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γουακάσο και Μανρίκε. Όσον αφορά την ενδεκάδα, Ο Ελλαδίτης τεχνικός δεν θα προβεί σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με την Ανόρθωση. Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Μολ, με τους Σαμπίνια και Ντιανέ στα στόπερ, έχοντας ως ακραίους μπακ τους Κυριάκου και Μποβέδα. Επιστρέφει ο Σαρφό στην ενδεκάδα, μαζί με τους Κονφέ και Νάνι. Στα άκρα της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Σάλι και Γουΐλσον ή Πεχλιβάνης, με τον Μάντζη στην κορυφή. Θέση διεκδικεί και ο Χαραλάμπους.

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Έξι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων βρίσκονται στο όριο καρτών, τρεις από τους «μαυροπράσινους». Από τον Εθνικό, στο όριο με δύο κίτρινες είναι οι Μπογκατίνοφ, Πηλέας, Ασούμπρε, Φλοριάν, Ταράσοφς και Χολ, ενώ από τον Ολυμπιακό οι Γκουστάβο, Κυριάκου και Χαραλάμπους, επίσης με δύο.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

Ανδρέας Βεντούρης