Ο τίτλος αντικατοπτρίζει πλήρως το παιχνίδι του Απόλλωνα κόντρα στη Δόξα, αφού ναι μεν η ομάδα του Τσόρνιγκερ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, όμως έχασε με πρόβλημα τραυματισμού τους Πίττα και Χάμπο Κυριάκου. Ο πρώτος αποχώρησε στο 12’ με πρόβλημα στο πέλμα ενώ ο δεύτερος στο 72’ με πρόβλημα στον αστράγαλο.
Στα του αγώνα, ο Νταμπό ήταν εξαιρετικός, αφού αυτός πέτυχε το 1-0 στο 5’ έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Χαμάς. Ο Απόλλωνας έπειτα κατέβασε ταχύτητα και διαχειρίστηκε το προβάδισμά του όμως η Δόξα βρήκε σημαντική ευκαιρία με τον Σάσι στο 42’, με τον Γιοβάνοβιτς να ίπταται και να διώχνει σε κόρνερ.
Πιο αποφασιστικός ο Απόλλωνας στην επανάληψη, βρήκε δεύτερο γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζράντι στο 64’, που κέρδισε ο Νταμπό. Ο ίδιος ήταν αυτός που κέρδισε και το δεύτερο πέναλτι, το οποίο έκανε γκολ ο Χαμάς στο 74’.
Με αυτή τη νίκη πλέον ο Απόλλωνας ανέβηκε στην κορυφή και στους 21 βαθμούς, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο φυσικά από την ΑΕΚ. Από την άλλη, η Δόξα έμεινε για έβδομο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Χάμπος (72′ Τζουμ), Ζράντι, Αλμπάνης (58′ Ίλιεφ), Πίττας (12′ Στορ), Νταμπό.
Στον πάγκο: Δημητρίου, Φιλιώτης, Γουέλινγκτον, Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς, Ψύχας, Ίλιεφ, Παπουνασβίλι, Τζουμ, Στορ.
ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Αντενόν, Οικονομίδης, Κοβάσεβιτς (73′ Μπένι), Λαφράνς, Μπαλντέ (83′ Κ. Ολιβέιρα), Αντάμοβιτς (73′ Μέσκα), Στυλιανού, Καραμανώλης (83′ Ανάνε), Καλλής, Σάσι.
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Μπένι, Σαντίκ, Φασουλιώτης, Βασιλείου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οικονομίδης, Κοβάσεβιτς (6η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1663
ΣΚΟΡΕΡ: 5′ Νταμπό, 64′ Ζράντι (πέν.), 76′ Χαμάς (πέν)

Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR: Πέτρου Πέτρου
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη αγώνα.
5′ 1-0: Στην πρώτη φάση του αγώνα ο Απόλλωνας ανοίγει το σκορ! Έπειτα από σέντρα του Χαμάς, ο Νταμπό με δυνατό πλασέ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
10’ Σουτ από τον Καλλή, η μπάλα κοντράρει και βγαίνει εκτός σε κόρνερ. Πρώτη φάση για τη Δόξα.
12’ Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Ιωάννης Πίττας αποχωρεί τραυματίας και τη θέση του παίρνει ο Στορ.
ΣΧΟΛΙΟ: Συμπληρωμένο το πρώτο 20λεπτο στο ματς. Πολύ δυναμικά μπήκε ο Απόλλωνας που άνοιξε νωρίς το σκορ, μετά το δεκάλεπτο άρχισε να ισορροπεί η Δόξα χωρίς ωστόσο να έχει τη μεγάλη ευκαιρία.
22’ Κίτρινη στον Οικονομίδη. Πρώτη στον αγώνα.
25’ Σουτ από τον Αλμπάνη εντός περιοχής, η μπάλα κοντράρει και στη συνέχεια καταλήγει σε κόρνερ.
37′ Ο διαιτητής Κουμή υπέδειξε πέναλτι για τον Απόλλωνα σε ανατροπή του Στορ, ωστόσο πήρε πίσω την απόφασή του καθώς ο β’ βοηθός, Ανδρέας Ανδρέου υπέδειξε νωρίτερα σε θέση οφσάιντ τον Νταμπό. Επιβεβαιώθηκε το οφσάιντ κι από το VAR.
42’ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα! Σε μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Λαφράνς έκανε τη σέντρα, ο Σάσι έπιασε την κεφαλιά όμως ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ!
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΧΟΛΙΟ: Χαμηλός ο ρυθμός στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους. Ο Απόλλων μπήκε δυνατά, σκόραρε νωρίς αλλά στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα και δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Η Δόξα ισορρόπησε και απείλησε τον Απόλλωνα προς τα τέλη του πρώτου ημίχρονου με τη μεγάλη ευκαιρία του Σάσι.
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 2-3 (1-1)
ΚΟΡΝΕΡ: 2-3
ΚΑΤΟΧΗ: 55-45%

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου
48’ Πλασέ του Μπαλντέ από πλάγια θέση, αποκρούει ο Γιοβάνοβιτς.
57’ Σουτ από τον Χαμάς, έξω. Πρώτη τελική για τον Απόλλωνα στο β’ ημίχρονο.
58’ Δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Ίλιεφ στη θέση του Αλμπάνη.
59’ Σέντρα από αριστερά, ο Νταμπό δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Φαίνεται όμως από την επαναληπτική προβολή πως ο Κοβάσεβιτς κράτησε από τη φανέλα τον παίκτη του Απόλλωνα. Πάει στο VAR ο διαιτητής.
63’ Ο διαιτητής υποδεικνύει (σωστά) πέναλτι για τον Απόλλωνα και κίτρινη κάρτα στον Κοβάσεβιτς.
64′ 2-0: Ο Ζράντι είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα και διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.
66’ Σουτ από τον Στορ από πολύ καλή θέση, έξω.
67’ Νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Ζράντι κερδίζει από τον Αντάμοβιτς, κάνει το σουτ εντός περιοχής, έξω.
72’ Απίστευτη γκαντεμιά για τον Απόλλωνα! Ο Χάμπος Κυριάκου αποχωρεί τραυματίας και με δεμένο τον αστράγαλο του από το παιχνίδι. Στη θέση του ο Τζουμ.
73’ Διπλή αλλαγή για τη Δόξα. Μέσκα και Μπένι παίρνουν τη θέση των Αντάμοβιτς και Κοβάσεβιτς.
75’ Νέο πέναλτι για τον Απόλλωνα! Ο Μέσκα σπρώχνει τον Νταμπό, φάνηκε ότι το σπρώξιμο ίσως να έγινε εκτός περιοχής αλλά ο VAR επιβεβαιώνει την απόφαση του διαιτητή.
76’ 3-0: O Χαμάς ανέλαβε αυτή τη φορά το πέναλτι, εύστοχος όπως και ο Ζράντι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
83′ Διπλή αλλαγή για τη Δόξα. Ο Κέβιν Ολιβέιρα αντί του Μπαλντέ και ο Ανάνε αντί του Καραμανώλη.
Εφτά λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
** Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Αλεσάμι. Εκτός πλάνων από τον Απόλλωνα είναι οι τραυματίες Γιάνγκα, Κατελάρης και Μάρκοβιτς (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Στη Δόξα, δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι λόγω καρτών, Τραϊτσέφσκι και Ασαμόα, καθώς επίσης και ο τραυματίας Εμπραλίτζε.
** Στο όριο καρτών από τον Απόλλωνα βρίσκονται οι Ζράντι και Κατελάρης (2), ο τελευταίος φυσικά δεν θα αγωνιστεί. Από τη Δόξα, στο όριο είναι οι Κοβάσεβιτς (5), Αντενόν, Σαντίκ, Καραμανώλης, Στυλιανού και Μέσκα (2).