Εμφατική νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που όπως ήταν λογικό δεν θα μπορούσε να τους σταματήσει, πέτυχαν οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ με το 10-0 να γράφει ιστορία και να γίνεται το πρώτο παιχνίδι που η Αγγλία σκοράρει 10 γκολ μετά το Μάιο του 1964 και τη νίκη με το ίδιο σκορ απέναντι στις ΗΠΑ.
Σε ένα παιχνίδι που ο Χάρι Κέιν έλαμψε, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 15 λεπτά, πρωταγωνιστής στη δημιουργία των φάσεων ήταν ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο δεξιός μπακ πέτυχε χατ-τρικ από ασίστ, με τις εκτελέσεις φάουλ του να αποτελούν κίνδυνο για όλες τις άμυνες, όχι μόνο του Σαν Μαρίνο.
Ο Άρνολντ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα τον τελευταίο καιρό, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και με τη Λίβερπουλ αλλά και με τα «τρία λιοντάρια», έχοντας ήδη μοιράσει 6 ασίστ στις πρώτες 15 ημέρες του Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα έχει σκοράρει και με ένα εκπληκτικό χτύπημα φάουλ απέναντι στη Γουέστ Χαμ.
Ο συνδυασμός της επιθετικής δημιουργίας αλλά και της αμυντικής πειθαρχίας του 23χρονου μπακ τον τοποθετούν στη λίστα με τους πολυτιμότερους οπισθοφύλακες τα τελευταία χρόνια, σε μία λίστα που πρόσφατα εντάχθηκε και ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι.
Ωστόσο, η διάρκεια του δεξιού μπακ της Λίβερπουλ του δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα απέναντι στον Τζέιμς κάτι που μπορεί να αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που βλέπει πως στη δεξιά πλευρά της άμυνας του διαθέτει δύο παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν ως φουλ-μπακ και τον Κάιλ Γουόκερ να βρίσκεται δίπλα τους ως δεξιός κεντρικός αμυντικός.
Οι επιλογές του 50χρονου τεχνικού είναι πολλές, το Παγκόσμιο Κύπελλο κοντά και η αυτοπεποίθηση στα ύψη για όλους τους παίκτες της εθνικής Αγγλίας που μοιάζουν έτοιμοι να γράψουν ιστορία τον επόμενο χειμώνα.