Ιδανικό το ντεμπούτο του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Άστον Βίλα, με τους «χωριάτες» να νικούν με 2-0 την Μπράιτον και να δίνουν τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε ηττών.

Στο 11ο λεπτό ο Στιλ είπε όχι σε κεφαλιά του Κας ενώ στο 31’ ο Κουκουρέγια έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Τροσάρντ πλάσαρε στην κίνηση αλλά ο Μαρτίνεθ έσωσε εντυπωσιακά. Στο 45ο λεπτό ο Λάμπτεϊ πάτησε περιοχή από δεξιά και βρέθηκε φάτσα με τον Μαρτίνεθ αλλά ο κίπερ της Βίλα πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση.

Στο 47ο λεπτό ο Στιλ έσωσε εντυπωσιακά μετά από κεφαλιά του Μινγκς ενώ στο 65’ ο Κας έσωσε με προβολή μετά από σουτ του Τροσάρντ. Και στο 84ο λεπτό η Βίλα έβγαλε όμορφη αντεπίθεση και ο Γουότκινς με πανέμορφο σουτ έκανε το 1-0.

Και μάλιστα στο 89ο λεπτό ο Γουέμπστερ έδιωξε πάνω στον Μινγκς που από κοντά πλάσαρε για το 2-0 ενώ στο 90+2′ ο Στιλ είπε όχι σε σουτ του Μπέιλι.

ΒΙΛΑ: Μαρτίνεθ, Κονσά, Κας, Μινγκς, Τάργκετ, Νακαμπά, ΜακΓκίν, Μπουενδιά (73’ Γιανγκ), Ράμσεϊ (84’ Ελ Γκαζί), Γουότκινς, Ινγκς (67’ Μπέιλι)

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Στιλ, Λάμπτεϊ (78’ Μοπέ), Γουέμπστερ, Μπισουμά, Ντανκ, Ντάφι, Κουκουρέγια (64’ Μαρτς), Μόντερ, Λαλάνα, Γκρος (89′ ΜακΆλιστερ), Τροσάρντ.