Είναι η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιδράσει μετά από ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα. Αυτό ακριβώς καλείται να πράξει στο αποψινό ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα» (20:00).
Η ομάδα της Λάρνακας θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες κι αν τα καταφέρει, τότε το όφελός της θα είναι μεγαλύτερο, αφού θα αυξήσει τη διαφορά από την ομάδα της Λευκωσίας στο +10. Νωρίς πάντως δεν είναι πλέον, οπόταν θα έχει μεγάλη σημασία να πετύχει κάτι τέτοιο, αφού θα αφήσει πολύ πίσω ένα βασικό της αντίπαλο.
Ο Νταβίντ Καταλά δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Λουΐς Γκουστάβο και τον τραυματία Γιώργο Ναούμ. Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά τον αντικαταστάτη του Πορτογάλου στη μεσαία γραμμή.
Πολύ πιθανόν να είναι ο Άμπραχαμ, έχοντας στο πλευρό του τον Μάμα. Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Τούμπας, με τους Μιλίτσεβιτς και Τόμοβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, δεξιά ο Ροσάλες κι αριστερά ο Γκαρσία.
Στα άκρα της επίθεσης επικρατέστεροι είναι οι Εσπινόσα και Ακοράν, με τον Γκιούρτσο να διεκδικεί επίσης τη μία θέση. Δεδομένη η παρουσία των Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ στην επιθετική γραμμή. Καταγράφουμε και το σενάριο να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή ο Εσπινόσα, καθώς και την πιθανότητα έκπληξης απ’ τον Καταλά…

Ανδρέας Βεντούρης