Η νίκη επί της ΑΕΛ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τις μεγάλες δυνατότητες της ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας έκανε ότι ακριβώς έπρεπε για να πάρει το «διπλό» και να επανέλθει στις επιτυχίες μετά από δύο αγωνιστικές.
Η απόδοσή της δεν έφτασε στα επίπεδα του πρώτου ημιχρόνου με το ΑΠΟΕΛ, αλλά… ποιος νοιάζεται; Το ζητούμενο άλλωστε ήταν να πετύχει το στόχο της. Ήταν μία μεστή εμφάνιση, με τα στοιχεία που έπρεπε για να πάρει τους τρεις βαθμούς.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν πολύ δημιουργική, αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ καλύτερη σ’ αυτόν τον τομέα και θα μπορούσε να σκοράρει νωρίτερα το δεύτερο γκολ για να ξεγνοιάσει. Συνάμα όμως, δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να την απειλήσει ιδιαίτερα, δεν της επέτρεψε να φτιάξει ευκαιρίες και πήρε στο τέλος μια σπουδαία νίκη.
Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει την ΑΕΚ σε μία άκρως ικανοποιητική θέση, με τις προοπτικές της να είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Έχει δείξει, κυρίως, ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.
Νίκησε όλα τα ντέρμπι πλην ενός, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Επικράτησε της Ομόνοιας, του Απόλλωνα, της ΑΕΛ, της Ανόρθωσης, ενώ της… ξέφυγε μόνο το ΑΠΟΕΛ, σε ένα ματς που πραγματοποίησε (στο πρώτο ημίχρονο) την καλύτερη της φετινή εμφάνιση και θα μπορούσε να το ‘χε τελειώσει νωρίς!
Αυτά λοιπόν τα αποτελέσματα, πιστοποιούν τις μεγάλες της δυνατότητες, ενώ συνολικά η εικόνα της σ’ αυτόν τον πρώτο γύρο είναι ομολογουμένως ελκυστική, όπως και η φιλοσοφία της και ο τρόπος παιχνιδιού της.
Η ΑΕΚ λοιπόν μπαίνει στον δεύτερο γύρο με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Ο κόσμος της είναι στο πλευρό της, ακριβώς διότι του προσφέρει χαρά και ικανοποίηση, αλλά και την ελπίδα ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει κάτι πραγματικά πολύ μεγάλο. Παρεμπιπτόντως, από τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν να εισέρχονται στο γήπεδο μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.
Η φετινή ΑΕΚ είναι πάντως ένας λόγος να πας να βάλεις το εμβόλιο…!

Ανδρέας Βεντούρης