Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι στον Απόλλωνα επέλεξαν να δώσουν φιλικό παιχνίδι μέσα στην διακοπή. Το παιχνίδι με την Ομόνοια Αραδίππου ήταν σημαντικό για πολλούς λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι διατηρήθηκαν οι ποδοσφαιριστές σε αγωνιστικούς ρυθμούς.
Ο δεύτερος ότι πήραν χρόνο συμμετοχής ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν πολύ μέχρι σήμερα και ο Τσόρνιγκερ θέλει να τους έχει όσο το δυνατόν πιο έτοιμους καθώς ξέρει ότι κάποια στιγμή θα χρειαστούν όλοι. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται ο νεαρός τερματοφύλακας Ντούριν που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λούκα Στορ που ήταν βασικός και έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, ο Μαλεκκίδης ο οποίος έπαιξε επίσης σε ολόκληρο το παιχνίδι όπως και κάποιοι νεαροί.
Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με τον Τζουμ ο οποίος προορίζεται για βασικός κόντρα στην ΠΑΕΕΚ σαν αντί-Χάμπος και χρειαζόταν επιπλέον αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του έστω και σε φιλικό παιχνίδι. Ο Τσόρνιγκερ τον χρησιμοποίησε για 71 λεπτά.
Το ίδιο ισχύει και για τον Βουκασίν Γιοβάνοβιτς ο οποίος έπαιξε σε όλο το παιχνίδι. Ήταν πολύ καλός κόντρα στην Δόξα και η 90λεπτη συμμετοχή του στο φιλικό θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια να δέσει με τους υπόλοιπους.
Ήταν σημαντικό το φιλικό και για τον Αλεσάμι ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αγωνίστηκε για 26 λεπτά σαν αλλαγή, πήρε αγωνιστικά λεπτά στα πόδια και θα φουλάρει για να είναι 100% έτοιμος μέχρι και το παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ.

Χρίστος Χρίστου