Ο Γουίλφριντ Ζαά είναι ακόμη ένας παίκτης που στοχοποιήθηκε και δέχθηκε ρατσιστική επίθεση λόγω της καταγωγής του, με τον 28χρονο επιθετικό να δημοσιεύει υβριστικά μηνύματα που δέχθηκε στα social media μετά τη νίκη της Κρίσταλ Πάλας επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Μετά τον αποκλεισμό από το League Cup κόντρα στη Γουέστ Χαμ, η Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε την ήττα στο Έτιχαντ με 2-0 από την Κρίσταλ Πάλας. Τον δρόμο προς τον θρίαμβο των “αετών” του Πατρίκ Βιεϊρά άνοιξε ο Γουίλφριντ Ζαά, ο οποίος μόλις στο 6′ με διαγώνιο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο 28χρονος επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού στοχοποιήθηκε και δέχθηκε επίθεση στα social media από μία μερίδα ανεγκέφαλων ατόμων. Το περιστατικό δημοσίευσε ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος μέσω ανάρτησής του καταδίκασε τα ρατσιστικά μηνύματα, δηλώνοντας περήφανος για την καταγωγή του.

Η ανάρτηση του Ζαά για τα ρατσιστικά μηνύματα που δέχθηκε μετά το Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας
Η ανάρτηση του Ζαά για τα ρατσιστικά μηνύματα που δέχθηκε μετά το Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας PRINT SCREEN INSTAGRAM

«Αυτό το μήνυμα δεν είναι για μένα, για να λαμβάνω ένα εκατομμύριο μηνύματα που να λένε “είμαστε δίπλα σου” και “είναι αηδιαστικό” ή για να εισπράττω συμπάθεια. Δεν είμαι εδώ για όλες τις ανοησίες που γίνονται αντί να διορθώσουμε το πραγματικό πρόβλημα.

Δεν με πειράζει η προσβολή διότι στις μέρες μας υφίσταται λόγω της δουλειάς που κάνω, παρόλο που αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά το χρώμα μου θα είναι πάντα το πραγματικό πρόβλημα, αλλά είναι μια χαρά γιατί θα είμαι πάντα ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. Μιλήστε μου όταν πραγματικά λάβετε σοβαρά υπόψη σας αυτό το θέμα», έγραψε χαρακτηριστικά σε insta story ο Ζαά, αναρτώντας στη συνέχεια κάποια από τα υβριστικά μηνύματα που έλαβε.