Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η ΠΑΕΕΚ, την δεύτερη της στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μάκη Σεργίδη νίκησε 1-0 την Ομόνοια στο Μακάρειο, την έπιασε στην βαθμολογία και μάλιστα είναι πιο ψηλά καθώς υπερτερεί λόγω της σημερινής της επιτυχίας.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Έσελινγκ στο 34ο λεπτό με κεφαλιά και με… την βοήθεια του Φαμπιάνο που φάνηκε να πιάνει την μπάλα αλλά του έφυγε μέσα από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα.
Η Ομόνοια προσπάθησε στην συνέχεια για το γκολ τη ισοφάρισης, κράτησε μπάλα αλλά δεν έχασε την τεράστια ευκαιρία. Από την άλλη η ΠΑΕΕΚ συνέχισε να ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, στο τέλος άντεξε την πίεση και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές.

ΠΑΕΕΚ (Μ.Σεργίδης): Πρόσεκ, Έσελινγκ, Ντίας, Σουμαορό, Δημητρίου, Νάντο (90+4′ Χατζηκωνσταντή), Χαραλάμπους (75′ Αριστοτέλους), Ενόχ (85′ Νεοφύτου), Μπάμπιτς (75′ Καπαρτής), Κούρος, Φραγκέσκου.
Στον πάγκο: Μαυρομούστακος, Παναγιώτου, Χατζηκωνσταντή, Ορ,  Κωμοδίκης, Γιάνσεν, Τίμερμανς, Νεοφύτου.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Φαμπιάνο, Γιούστε, Λανγκ, Χούμποτσαν (62′ Ψάλτης), Λέζιακς, Μπασιρού (46′ Κακουλλής), Γκόμεθ (83′ Τζιωνής), Ντίσκερουντ (83′ Παναγιώτου), Λοίζου, Ζαχαρίου (46′ Παπουλής), Τσέποβιτς.
Στον πάγκο: Ουζόχο, Παναγή,  Κίκο, Χαραλάμπους , Ατιέμγουεν, Ντούρις

ΣΚΟΡΕΡ: 34′ Έσελινγκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ
: Σουμαόρο, Ενόχ/Παπουλής, Ψάλτης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ
:
ΘΕΑΤΕΣ
: 1308 εισιτήρια
Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Με πέντε αλλαγές η 11άδα της Ομόνοιας σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στην Ελβετία κόντρα στην Βασιλεία. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση ΕΔΩ.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

Περίπου 1.200 φίλαθλοι βρίσκονται στις κερκίδες του Μακαρείου.

3′ Απειλεί η Ομόνοια. Μετά από προσπάθεια του Ντίσκερουντ, ο Ζαχαρίου έπιασε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κεφάλι του Έσελινγκ.

7′ Τραυματίστηκε ο Φαμπιάνο σε μια φάση που έπεσε και πρόλαβε τον Μπάμπιτς.

-Συνεχίζει κανονικά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας.

12′ Κεφαλιά του Τσέποβιτς, αδύναμη στα χέρια του Πρόσεκ.

14′ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Γιούστε έδωσε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Τσέποβιτς ο οποίος  από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πρόσεκ.

22′ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Τσέποβιτς κατέβασε ωραία με το κεφάλι στον Ζαχαρίου και εκεί που ήταν έτοιμος να σκοράρει του πήρε την μπουκιά από το στόμα ο Κούρος και έδιωξε την μπάλα ο Έσελινγκ.

27′ Απειλεί η ΠΑΕΕΚ. Συρτή μπαλιά του Ενόχ από δεξιά, ο Μπάμπιτς προσπάθησε να βάλει την προβολή αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο  Γιούστε.

34′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η ΠΑΕΕΚ. Ο Ντίας έκανε την μπαλιά, ο Έσελινγκ πιο ψηλά από όλους έπιασε την κεφαλιά, φάνηκε ότι ο Φαμπιάνο θα έπιανε την μπάλα αλλά του ξέφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα.

37′ Ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ. Ο Σουμαόρο κινήθηκε ωραία, ελευθερώθηκε, έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο.

40′ Το σουτ του Μπασιρού έφυγε έξω.

41′ Νέα ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ. Ο Μάριος Δημητρίου βρήκε χώρο, κινήθηκε , έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού της Ομόνοιας και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Φαμπιάνο.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 

Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου:

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Παπουλής και Κακουλλής μπήκαν στο παιχνίδι αντί των Ζαχαρίου και Μπασιρού.

49′ Έφυγε στην αντεπίθεση η ΠΑΕΕΚ αλλά το σουτ του Ενόχ δεν ήταν καλό και έφυγε έξω.

50′ Νέα αντεπίθεση για την ΠΑΕΕΚ, συρτό σουτ του Μπάμπιτς ΄έξω.

59′ Κίτρινη κάρτα στον Ενόχ της ΠΑΕΕΚ.

62′ Αλλαγή για την Ομόνοια. Στην θέση του Χούμποτσαν πέρασε ο Ψάλτης.

63′ Ωραία κίνηση από τον Τσέποβιτς, έδωσε την πάσα, έβαλε το πόδι αμυντικός της ΠΑΕΕΚ, αυτή έφτασε στον Ψάλτη ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα έξω.

66′ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τον Γκόμεθ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πρόσεκ και έφυγε ΄έξω.

75′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ. Πέρασαν εκτός οι Χαραλάμπους και Μπάμπιτς και πέρασαν στο παιχνίδι Αριστοτέλους και Καπαρτής.

82′ Σουτ του Ντάντο από μακριά, σε ετοιμότητα ο Φαμπιάνο μάζεψε την μπάλα.

83′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Πέρασαν στο παιχνίδι Νικόλας Παναγιώτου και Τζιωνής αντί των Ντίσκερουντ και Γκόμεθ.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

—————————————————————————————————————————-