Η υπόθεση πρόκριση δεν χάθηκε στην Ελβετία, χάθηκε στο ΓΣΠ την περασμένη αγωνιστική για την Ομόνοια αλλά σε αυτή την 3η αγωνιστική όπως ήρθαν τα πράγματα έβαλαν ταφόπλακα στα όποια… πράσινα όνειρα ήταν ζωντανά για πρόκριση στα νοκ-άουτ του Conference League.
Αφενός η ήττα της Ομόνοιας στην Βασιλεία και αφετέρου η ανατροπή της Καραμπάχ επί της Καιράτ κάνουν την Ομόνοια να στραφεί απόλυτα δικαιολογημένα στο πρωτάθλημα.
Διόλου τυχαίες δεν ήταν οι τέσσερις αλλαγές του Μπεργκ με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ενώ για πρώτη φορά ίσως στην… ιστορία του στην Ομόνοια να έκανε και τις πέντε αλλαγές του από το 66ο λεπτό, μισή ώρα παρά κάτι πριν την λήξη ενός αγώνα.
Είναι ξεκάθαρο ότι η υπόθεση Ευρώπη τελείωσε για τους πράσινους υπό την έννοια ότι δεν θα δώσουν βάση στα τρία παιχνίδια που απομένουν καθώς μόνο με νίκη και στα τρία θα μπορούν να ελπίζουν και ακόμα και έτσι να μην προκριθούν.
Όπως και να έχουν τα πράγματα η ήττα στην Ελβετία όσο οξύμωρο και αν ακούγεται είναι μια ήττα πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει η  Ομόνοια. Γιατί η ομάδα ήταν πολύ καλή, κοίταξε στα μάτια μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα στην έδρα της και ήταν ζωντανή στο παιχνίδι για βαθμολογικό κέρδος μέχρι και το 88ο λεπτό.
Όλα αυτά μπορούν να δώσουν ψυχολογία στην ομάδα για να παίξει ακόμα καλύτερα στο πρωτάθλημα,  όπου ακόμα δεν έπεισε, ούτε μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα.
Τώρα ακολουθεί ένα παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ στο οποίο η ομάδα θα πάει με διαφορετικό τίτλο σε σχέση με το ματς στην Βασιλεία. Θα πάει με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και όχι με αυτόν του αουτσάιντερ και πρέπει να επιβληθεί, να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της και σε μια τέτοια περίπτωση το πιθανότερο είναι ότι θα βελτιώσει και την βαθμολογική της θέση.

Χρίστος Χρίστου